IMEI sorunları sadece Türkiye'ye ait bir sorun mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan dolarlaVSatmak
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 100
  • Etiketler Etiketler
    imei

dolarlaVSatmak

Çalışkan
Arkadaşlar şimdi neden böyle bir sorun var hala anlamış değilim. Şimdi ben gidip Rusya'dan telefon alsam Almanya Kanada Brezilya her yerde sorunsuz kullanabiliyorum diye biliyorum. Ama Türkiye'ye gelince işler değişiyor. Devlet 8 ay mı ne süre veriyor sonra arama yapamıyorsun. Neden böyle bir şey var ki? İlla telefonlarımıza merdiven altı SIM2 kayıt edelim onu istiyorlar. Ya da telefonu komple söküp anakarta Dual SIM için kestirip biçtirmek gerekiyor. Zaten durum kötü 2dk telefonda rahat edelim derken yok süre bitti yok IMEI uçtu insan daha da stres oluyor. Hele bir de benim gibi ROM root gibi işlerle uğraşıyorsanız veya köyde falan yaşıyorsanız ya telefon çekmez ya da IMEI uçurma ihtimaliniz çok yüksek oluyor. Hadi yurt dışı alıp normal yolla kayıt etsek telefonun 2 katı kayıt ücreti çıkıyor. Sinirden deliye döndüm. Şu an 7 tane telefon yanlış müdahale sonucu IMEI null şekilde çekmecede öyle yatıyor.

Buradaki ülkelerde bu uygulama var. Birileriniz güvenlik der ben ise yiyicilik derim.

Yani çok saçma bir şey. Çekmecede 7 tane telefon format sonrası IMEI boşa düştüğü için öylece yatıyor. Yüce devletimiz hiçbir şey beceremediği için bu konuda da çuvallamış. iOS telefonları saymıyorum bile. Redmi'de falan bu işler kolay evde yapılır da iOS için hiçbir açık yok. Olan biz vatandaşa oluyor. Telefonun sıfır fiyatı bile pahalı oluyor. Sırf bir IMEI numarası teelefonun fiyatını belirler mi böyle bir şey var mı ya. Aynı paraya yurt içi 2.el yurt dışı en az 2 tane sıfır geliyor. Ben bu durumda sırf sadece oyun için alıyorsam 2 telefon gezerim yurt dışı alırım. Yani cihazlara yazık o kadar işlem görüyor.

Yani çok saçma bir şey. Çekmecede 7 tane telefon format sonrası IMEI boşa düştüğü için öylece yatıyor. Yüce devletimiz hiçbir şey beceremediği için bu konuda da çuvallamış. iOS telefonları saymıyorum bile. Redmi'de falan bu işler kolay evde yapılır da iOS için hiçbir açık yok. Olan biz vatandaşa oluyor. Telefonun sıfır fiyatı bile pahalı oluyor. Sırf bir IMEI numarası telefonun fiyatını belirler mi böyle bir şey var mı ya. Aynı paraya yurt içi 2. el yurt dışı en az 2 tane sıfır geliyor. Ben bu durumda sırf sadece oyun için alıyorsam 2 telefon gezerim yurt dışı alırım. Yani cihazlara yazık o kadar işlem görüyor.
Tabii ki de yazık bize hocam, yine mesela 2023 başlarında bu 2 bin lira civarındayken şu an 45 bin lira civarlarında dolanıyor, yazık bize...

Tabii ki de yazık bize hocam, yine mesela 2023 başlarında bu 2 bin lira civarındayken şu an 45 bin lira civarlarında dolanıyor, yazık bize...

Yani bir de şöyle bir şey var bende bu IMEI işlerini yaptım telefon xiaom Redmi POCO ise ve işlemcileri MTK ise genelde sadece çift SIM telefon tek sime düşüyor. Bir de genelde kimse sormaz ama telefon 4.5 g veya 5G ise atılan IMEI de 4.5 veya 5G olmalı. Sen Xiaomi 14 telefona Samsung S3 IMEI'si atarsan tabii ki internet çekmez. Telefon Snapdragon işlemci ise Wi-Fi sorununa bile yol açıyor işlemler. Bir de telefoncuların attı IMEI de sıkıntı. Patlama ihitmali yüksek. Adam dükkanda aynı IMEI'yi yanlışlıkla başka cihaza atsam senin cihazdaki de otomatik uçuyor. Benim tavsiyem ben arama yapacağım mobil veri ile çok işim yok yedek telefonum da var diyorsanız evde bu işi yapın yoksa başınız çok ağrır. İmzanızdaki yazı da çok güzel haberiniz olsun.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt