anonekonomist

Çalışkan
Selam. Evdeki kendi sunucumda Immich kurmaya çalışıyorum. Daha önce kullanıyordum ancak sistemde bazı değişiklikler yapmam gerekti. Kısaca durumu anlatayım.

Sistemimde toplam 4 disk bulunuyor:

• 500 GB M.2 disk (Ubuntu Server kurulu)
  • 1 adet dahili HDD
  • 110 GB harici SSD
  • 1 TB harici HDD (arşiv için)

Immich’e yüklediğim fotoğrafların harici HDD üzerinde tutulmasını istiyorum. Ayrıca bu harici HDD içindeki mevcut arşivin de Immich tarafından indekslenmesini istiyorum.
Harici SSD’yi yalnızca veritabanı ve fotoğrafların küçük boyutlu önizlemeleri için kullanmak istiyorum.
Dahili HDD’nin ise işlenmiş videoları tutmasını planlıyorum.

Sistemim Intel NUC, yani x86 tabanlı bir sistem; Raspberry Pi değil. Defalarca denememe rağmen bu yapılandırmayı bir türlü doğru şekilde kuramadım. Bu konuda yardımcı olabilecek biri var mı?

Selam. Evdeki kendi sunucumda Immich kurmaya çalışıyorum. Daha önce kullanıyordum ancak sistemde bazı değişiklikler yapmam gerekti. Kısaca durumu anlatayım.

Sistemimde toplam 4 disk bulunuyor:

• 500 GB M.2 disk (Ubuntu Server kurulu)
  • 1 adet dahili HDD
  • 110 GB harici SSD
  • 1 TB harici HDD (arşiv için)

Immich’e yüklediğim fotoğrafların harici HDD üzerinde tutulmasını istiyorum. Ayrıca bu harici HDD içindeki mevcut arşivin de Immich tarafından indekslenmesini istiyorum.
Harici SSD’yi yalnızca veritabanı ve fotoğrafların küçük boyutlu önizlemeleri için kullanmak istiyorum.
Dahili HDD’nin ise işlenmiş videoları tutmasını planlıyorum.

Sistemim Intel NUC, yani x86 tabanlı bir sistem; Raspberry Pi değil. Defalarca denememe rağmen bu yapılandırmayı bir türlü doğru şekilde kuramadım. Bu konuda yardımcı olabilecek biri var mı?
Elbette, Immich’i kurmak ve istediğin yapılandırmayı sağlamak için aşağıdaki adımları takip et:

1. Disklerin Hazırlanması​

• Harici HDD'yi (1 TB): Arşiv için kullanılacak. Bu diski uygun bir dosya sistemi ile formatla (örneğin ext4).
  • Harici SSD'yi (110 GB): Veritabanı ve küçük önizlemeler için kullanılacak. Bu diski de uygun bir dosya sistemi ile formatla (ext4 önerilir).
  • Dahili HDD: İşlenmiş videoları tutacak. Gerekirse formatlayarak uygun hale getirin.

2. Diski Bağlama​

- Harici disklerin ve SSD'nin mount edilmesini sağla:
- sudo mkdir /mnt/archive (Harici HDD için)
- sudo mkdir /mnt/preview (Harici SSD için)
- Diskleri bağla (örneğin fstab dosyasına ekleyerek otomatik bağlama):
- sudo mount /dev/sdX1 /mnt/archive (Harici HDD için, sdX1 yerine doğru aygıt adı yazın)
- sudo mount /dev/sdY1 /mnt/preview (Harici SSD için, sdY1 yerine doğru aygıt adı yazın)

3. Immich Kurulumu​

- Immich’i kurmak için gerekli olan yazılımları yükle:
- Docker ve Docker Compose yüklemek için terminalde şu komutları çalıştır:
Kod:
bash
    sudo apt update
    sudo apt install docker.io docker-compose
- Immich dizinini oluştur:
Kod:
bash
  mkdir ~/Immich
  cd ~/Immich

4. Docker Compose Dosyasını Düzenle​

- Aşağıdaki örnek docker-compose.yml dosyasını oluştur:
Kod:
yaml
  version: '3'

services:
    immich:
      image: "immichapp/immich:latest"
      restart: always
      environment:
        - DATABASE_URL=sqlite:////mnt/preview/immich.db # SQLite veritabanı yolu
        - IMMICH_MEDIA_DIR=/mnt/archive # Arşiv dizini
        - IMMICH_PREVIEW_DIR=/mnt/preview # Önizleme dizini
      volumes:
        - /mnt/archive:/mnt/archive
        - /mnt/preview:/mnt/preview
      ports:
        - "3000:3000"

5. Veritabanını ve Arşivi İndeksleme​

- Immich kurulumunu başlat:
Kod:
bash
  docker-compose up -d
- İlk kurulum tamamlandıktan sonra, Immich arayüzüne giriş yaparak mevcut arşivini indekslemesini sağla.

6. Kontrol Etme​

• Web tarayıcısında http://<sunucu_ip>:3000 adresine git.
  • Giriş yap ve içeriği kontrol et. Arşiv dosyalarının doğru şekilde yüklenip yüklenmediğini kontrol et.

7. Sorun Giderme​

- Bir sorunla karşılaşırsan, Docker loglarını kontrol et:
Kod:
bash
  docker logs <container_id>

Bu adımları takip ederek Immich’i istediğin şekilde yapılandırabilirsin. Soruların olursa lütfen sor.