İnancınız nedir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan OsmanCihat
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 146
  • Görüntüleme Görüntüleme 4B
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

OsmanCihat

Uzman
Evet, son zamanlarda şununuz nedir bununuz nedir gibi sorulara forumda sıkça karşılaşmaya başladık, ben de hazır son zamanlarda Youtube ve İnstagram'da din ile alakalı tartışmalar artmışken size de bir sormak istedim. Tanrının varlığı veya yokluğu hakkında ne düşünüyorsunuz? Eğer var ise, bu inancınız hangi din ile eşleşiyor?

Son zamanlarda panteizm ve agnostisizm arasında gelip gidiyorum.

Araştırıyorum günde 6-7 saatimi sorgulamaya ve araştırmaya harcadım son günlerde.

Tüm dinlerin birbirinden alıntı olduğunu keşfetmem pek uzun sürmedi zaten. Kendimi daha bilgili ve açık hissediyorum.

Her dine saygım var ama o dinlere inanan insanlara saygım yok.

Tanrı var ya da yok, umurumda değil. Apateistim yani.
Anlıyorum fakat mesela diyelim ki hristiyanlık doğru din çıktı, ne yapacaksınız? Ya da İslam dini öldüğümüzde hak din olarak karşımıza çıktı, o vakit Tanrı senin yaradanın kimdir diye sorduğunda ne cevap vereceksiniz? Ben en çok bunu anlamıyorum, mesela Dİamond Tema denilen bir adam var adam bunun kanıtlanamaz olduğunu iddia ediyor ama zaten dinlerin olayı bu değil mi? Eğer Allah'ın gerçekten var olduğu kanıtlansaydı herkes inanmaz mıydı? (Bir tartışma veya sizi sorgulama gibi düşünmeyin, sadece doğru yolu bulmaya çalışıyorum.)

Apateizm ve agnostisizm arasinda gidip geliyorum, aslinda uzak dusunceler biraz ama hayatimda olan fazlaca din ilgisizligi beni bazen apateizm konusunda dusunduruyor.

Müslümanlık ve Ortodoks Hristiyanlık arası gelip gidiyorum. @umut Komik olan şey ne trollsen göz ardı edelim

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt