İnanmak ve İnanmamak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan HSsn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 687

HSsn

Başarılı
Bir insan bir şeye inanmıyor, yok diyor. Kimseyi bağlamaz ama o şeyle neden ısrarla dalga geçer ve o ismi dilinden düşürmez? Mesela wokzhdisksn diye bir şey yok olmadığı için kimse bu şeyi diline dolayıp alaya almaz. Peki neden yok dediğiniz şeyi ve inanmadığınız şeyi sürekli dilinize vuruyorsunuz. Mesela Zeus. Zeus yardım etsin, Zeus bağışlasın vs dalga geçer gibi böyle bir şey yok ve eski insanların mitolojisi. Sen onların zamanında onların yaşadığı yerde doğsaydın sende inanacaktın. Neden modern zamanda doğmanın kibiri var bizlerde kendimizi ne sanıyoruz?

Komik geldiğini düşünür ve dalga geçer sonuçta mit (efsane, destan) Yunan Tanrıları kitabı çok eğlenceliydi mesela güzel mizah içeriyordu.

Senin bugün inandığın yarın mit olarak kabul edilebilir, tarihte her zaman böyle olmuştur örneklerini görebilirsin.

Ben de antik Yunan zamanında doğsaydım inanırdım o zaman sorgulamak yaygın değildi internet diye bir icat yoktu 100 tane Tanrı vardı teknoloji gelişti tanrılar kayboldu, asıl sorun o gün sorgulamadan inanan insanlar değil günümüzde sorgulamadan inanan insanlar.

Senin bugün inandığın yarın MİT olarak kabul edilebilir, tarihte her zaman böyle olmuştur örneklerini görebilirsin.

Zaten böyle olduğunu yazdım. Sitemim kendini üstün görme alaya alma. O kişi zamanın şartları ne ise onu yaptı. Biz de şu an aynısını yapıyoruz 200 yıl sonra doğacak kişi de aynısını yapacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
kişi zamanın şartları ne ise onu yaptı. Bizde şu an aynısını yapıyoruz 200 yıl sonra doğacak kişi de aynısını yapacak.
Ben de antik Yunan zamanında doğsaydım inanırdım o zaman sorgulamak yaygın değildi internet diye bir icat yoktu 100 tane Tanrı vardı teknoloji gelişti tanrılar kayboldu, asıl sorun o gün sorgulamadan inanan insanlar değil günümüzde sorgulamadan inanan insanlar.

İyide dini kitaplarda daha insanlar yokken farklı Tanrıların evreni bir düzen içerisinde yarattıkları söyleniyor zaten.

Neyse ki bilimsel olarak böyle bir ihtimal yokta aklı olan sorguluyor böyle düzen mi olur diye.
En basitinden düzen olsa aslanlar da avlanırdı ve hiçbir hayvanların nesli tükenmezdi.

En basitinden düzen olsa aslanlar da avlanırdı ve hiçbir hayvanların nesli tükenmezdi.
Bu doğal seçilim zaten, ben de sana aynı şeyi diyorum.

Madem düzen içerisinde değil evren kutsal kitaplarda neden evrenin kusursuz bir düzen içerisinde olduğu yazıyor kusursuz düzen tanrıya ihtiyaç duymaz.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt