İndirilen profil fotoğraflarının bozuk dosya olarak görünme hatası düzeltilmeli

Makaleler
17

Bunun gibi yani. Aynı sorunu telefonda da yaşıyorum. İndirilen profil fotoğrafları normal bir .jpg dosyası gibi iniyor ancak açmaya çalışınca açılmıyor ve çoğu uygulamada da "bozuk fotoğraf" olarak görünüyor. Düzeltilse fena olmaz yani

Düzenleme: Sorun, WEBP olan fotoğrafın JPG uzantılı olarak inmesinden ve çoğu uygulamanın da doğrudan WEBP desteğinin olmamasından kaynaklıymış. Öneri konusunu bu yönde düzenlemek istiyorum, doğrudan .webp uzantısı ile indirilmesi sağlanabilir.

Son düzenleme:
Dediğiniz gibi yaptım ve evet, açıldı. O zaman konuyu şu şekilde güncelleyebilirim, doğrudan .webp uzantısı ile indirilebilir madem .jpg olunca sorun çıkarıyorsa.
Hocam nasıl olur cidden? JPG desteği oldukdan sonra nasıl hata verir bi siteye yükleyip deneyin yada bi dosyayı bırakırmısınız?

Dediğiniz gibi yaptım ve evet, açıldı. O zaman konuyu şu şekilde güncelleyebilirim, doğrudan .WEBP uzantısı ile indirilebilir madem .JPG olunca sorun çıkarıyorsa.
Çoğu kişide bu sorun yok, sizden kaynaklanıyor olmalı.

Sorunu kontrol ettim. Aslında WEBP formatındaki fotoğraf, JPG uzantısı ile indiriliyor. Dosya bozuk değil. Açmaya çalıştığınız program bu uzantıyı desteklemiyor. Fotoğrafı Chrome tabanlı bir tarayıcıya sürüklerseniz, muhtemelen görüntülenecektir.

Farklı cihazlarda da bu sorunu yaşadım, bu sebeple konuyu açmak istedim. Benden kaynaklıysa eyvallah, çözümü var mış ancak hem bilgisayarda hem telefonda birden fazla uygulamada sorun yaşadım bu sebeple.
Hocam dosyayı bırakın belki dosyadadır sorun.

Hocam dosyayı bırakın belki dosyadadır sorun.
Sorunu zaten uzantı değiştirerek çözdüm, @Hasan Merkit hocam da özetlemiş durumu. Bu sorun aslında kökten JPG formatına geçilerek veya inen dosya uzantısını .webp yaparak tamamen düzeltilebilir. Muhtemelen yaşadığım sorun da WEBP olan dosyanın JPG uzantılı olmasından kaynaklanıyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…