İngilizce bilgimi kitap okuma düzeyinde nasıl geliştiririm?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 4284
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 286

4284

Uzman
Makaleler
1
Benim sormak istediğim şu: Ben İngilizceyi şimdilik sadece İngilizce kitaplar için öğreneceğim. Bunun için ne yapabilirim? Aklımdaki plan, önce gramer bilgimi geliştirmek. Bunun için de Başlangıç ve Orta Düzey İçin Modern Öğreten İngilizce ve English Grammar Today Türkçe Açıklamalı İngilizce Gramer bu iki kitabı okumayı düşünüyorum. Bu kitaplar yeterli gelmezse öneri yapabilir misiniz? Bunun dışında sadece bu kitapları okumak değil, kelime hazinemi de geliştirmek istiyorum. Oxford 3000 ve 5000 listesini Memrise ile öğrenebilirim. Bu yöntem sizce iyi bir yöntem mi ve işe yarar mı? Bu yöntemin dışında sizin önerebileceğiniz başka yöntemler nelerdir?

Not: Konuya yalnızca hakim olanlar, bilgisi olanlar cevap versin. İngilizce bilmeyen veya az bilenler lütfen cevap yazmasın!

Son düzenleme:
Kitaplar fena durmuyor, zaten gramer ve kelimeleri öğrenirsen gerisi gelir. İngilizce değişik özelliklere sahip bir dil.

Kelimelerin ve cümlelerin nasıl söylendiğini duymak için bol bol İngilizce içerik tüketebilirsin. Aşinalık dil konusunda önemli bir şey. Bir de İnternette takılırken yabancıların olduğu yerlerde takılabilirsin. Aktif olarak dili kullanırsan daha iyi olur. Argo ve halk arasında kulanılan terimler için Urban Dictionary güzel bir kaynaktır.

Öğrenim şeklin amacın doğrultusunda tamamen yanlış. İstediğin kadar grammar bil, sen eğer kelime konusunda zayıfsan üzgünüm ama okuduğunu anlamazsın ve gidip bir yerden bir listeyi ezberlemek tamamen boşa zaman kaybıdır. Şu an meşgulüm beni dürtersen akşam sana neler yapabileceğini söyleyebilirim.

Stage 1, 2, 3 kitaplar alacaksın okuya okuya gelişecek, onun dışında yabancı arkadaşlarla sohbet edeceksin Discord'da internette. Yabancı dizi film de izleyeceksin. Sadece görerek olmaz duyarak ve konuşarak da geliştireceksin. Yabancı dizi filmlere kesinlikle asıl.

Örnek kitap:

Anadili İngilizce olan insanlarla konuş. Co-Op oyunlar bunun için biçilmiş kaftandır.
Daha önceden izlemiş olduğun dizi veya filmleri tekrardan İngilizce altyazı ile izle.
İngilizce metinler oku ve bunu yaparken elinde sürekli çeviri yapabileceğin bir cihaz olsun.
Kendi kendine düşündüğün zamanlarda İngilizce düşünmeye çalış.
Yatağa yattığında; uyuyana kadar, gün içinde yaşadıklarını sanki birisine anlatıyormuşsun gibi İngilizce anlatmaya çalış.

Edit. Dizi izlemek pek bir gramer gelişimi sağlamaz ama akıcı ve hızlı konuşmanı, sık kullanılan deyimlere hakimiyetini, vs. filme oranla daha çok geliştirir. Kaliteli filmler izlemek ise dizilere oranla gramer açısından daha faydalı olur. Film senaryoları daha düzgün ve edebi bir dil ile yazılıyorlar.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt