Çözüldü İngilizce klavye seçeneği nasıl tamamen kaldırılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SkyHawking

Uzman
Merhaba. Sadece turkish-Q klavye yüklü olmasına rağmen sağ altta us klavyesinin de yüklü olduğu görülüyor ve CTRL+Shift yapınca sinir bozucu şekilde klavye düzeni değişiyor.

Aşağıdaki görselde de görüldüğü gibi tek bir klavye düzeni mevcut. Kısayol atamasını kaldırmadan bu saçma durumu nasıl düzeltebilirim?

Çözüm
Haklısınız, emeğiniz için teşekkür ederim hocam.

Regedit ayarlarından klavye düzenini silerek sorunu çözdüm hocam. Bir daha yaşanırsa çözümü böyleymiş

Ek olarak şu kodu da kullandım:
Kod:
dism /online /remove-intl /language:0409:00000409
Kaldırmayın hocam. Kaldırırsınız ancak bazı oyunlarda ve programlarda sorun yaşayabilirsiniz.
Ne gibi sorunlar hocam?

Bir CMD açın ve aşağıdaki kodu yapıştırın;
Kod:
powershell -Command "Set-WinUserLanguageList tr, tr-TR -Force"

Meraklısı için: Set-WinUserLanguageList (International)
Teşekkür ederim hocam ama bunu daha önce denedim. Bu sistemden İngilizce klavyeyi kaldırmıyor ve yeniden başlatınca sorun tekrar devam ediyor.
Kod:
dism /online /remove-intl /language:en-US
bu kodu denedim yine işe yaramadı. Daha önce bir şekilde yapabilmiştim ve sağ altta ne TUR ne de EN yazıyordu. Ama yöntemini unuttum

İfadeler: bug
Doğrudur hocam. Sanırım bu betik yalnızca Windows 10'da sorunsuz çalışıyor, elimde 2 tane Windows 10 cihaz mevcut ikisinde de yeniden başlatmayı iptal etmediğim sürece sorunsuz çalıştı. Hatta birinde sistem dilini bile değişti.

Windows 11 için farklı bir şey gerekiyor muhtemelen, 11 üzerinde hiç denemediğim için kesin bir şey diyemeyeceğim.

Aşağıya farklı birkaç öneri bırakıyorum;

Umarım çözersiniz.

Haklısınız, emeğiniz için teşekkür ederim hocam.

Regedit ayarlarından klavye düzenini silerek sorunu çözdüm hocam. Bir daha yaşanırsa çözümü böyleymiş

Ek olarak şu kodu da kullandım:
Kod:
dism /online /remove-intl /language:0409:00000409

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…