İngilizce nasıl öğrenilir?

Quastyren

Uzman
İngilizce öğrenmeye yeni başladım. Kelime öğreniyorum ama kafamda kalmıyor silinip duruyor. Cümle kuruyorum ama aklımda kalıyor, bunu çözümü nedir?
Kelime öğreniyorum aklımda siliniyor ama, can you help me, this is my CAT aklımda ama kalıcı oluyor. Nasıl öğrenirim İngilizce acaba.
Cümle kurunca kelime aklımda kalıyor sizce, cümle kurmak daha mantıklı mı acaba?

Kelime ezberlemek için her kelimeyi anlamıyla birlikte beş kere yazmanı öneririm. Ondan sonra sürükleyici bir diziye başlayıp dizide söylenen her şeyi papağan gibi tekrar edeceksin. Diziyi İngilizce, altyazıyı da İngilizce açacaksın.

Immersive Translate gibi bir eklenti ile diziyi hem TR hem EN altyazı ile de izleyebilirsin.

Üşenmeyerek. Üşenmeden ve devamlı yaptığın her şeyi başarırsın emin ol.

Cümle can you help me ilk öğrendimde hep aklımda kalıcı silinmiyor kelime öğrenince 15 dk ezberliyorum kafamdan silinip duruyor.
Grammer öğrenmem lazım acaba.

İngilizceye sürekli maruz kalman lazim. Oyun oynuyorsan yabancilarla oynamaya calis. Kullandığın uygulamalar, telefonun ingilizce olsun. Filmleri ingilizce izle altyazılı olsun. Ne kadar çok ingilizceye maruz kalırsan o kadar kulağın alışır. Ben mesela kendi kendime konusuyordum. Şimdi bazı uygulamalar var yapay zekayla konuşuyorsun bunları deneyebilirsin. Olayın formulu aslında kendini olabildiğince maruz bırakmakta.

İngilizceyi nereden öğrenmeye başladın?
Nasıl çalıştığını söyle eksiklerine göre sana program önereyim.
Hiçbir şey bilmeden dizi, film izlemeye başlarsan bir şey anlamazsın bence.
YouTube, Udemy, Telegram, Reddit gibi kaynakları kullanıyorum İngilizce için, size hangileri uyar?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…