İngilizce nasıl öğrenilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ralph
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 331
  • Etiketler Etiketler
    2026 nasıl

Ralph

Çalışkan
Makaleler
1
Merhaba, forumda araştırdım ama tatmin olamadım. Gerçekten bilenlerden gerçek tavsiyeler almak istiyorum. İngilizcem oldu olası kötü, birkaç kez inat edip öğrenmeye başladım ama hep eksik kaldı. Dil öğrenme gibi bir yeteneğim olmayabilir diyerek, düşünerek Japonca, italyanca A1 seviyelerini öğrendim ve bıraktım. Bunun pişmanlığı da var ama asıl soruna odaklanalım, İngilizce nasıl öğrenilir? Mesela purply diye uygulamada hocalar ile ders pratikleri alabilirim. Bu tarz güzel bir kaynak, roadmap öneriniz var ise bekliyorum.

Udemy kurslarıyla belli bir seviyeye kadar ilerletebilirsin, sonrasında da hedefine ve sınava yönelik yapay zekadan yardım isteyebilirsin. Tabii Udemy'den ilerletirken diğer uygulamalardan da yardım almalısın, kelime öğrenmek için uygulamalar oluyor telefonda.

Son düzenleyen: Moderatör:
İçerik tüketeceksin. Çevremde İngilizcesine mükemmel dediğim kim varsa aşırı uzun ekran süreleriyle sadece o dilde içerik tüketerek yapmış oluyor.

Kursmuş bilmem neymiş bunlara para harcama kardeşim. Oxford 3000 kelime listesini indir, çalış. Elimizin altında yapay zeka var, Al'a "Benimle A1 seviyesinde İngilizce sohbet et, hatalarımı Türkçe olarak düzelt" de. Günde 15 dakika bunu yap, bedava .

Para ver Cambly gibi yerlere katıl ama ondan önce kendini geliştirmen gerekiyor. Yabancılarla iletişim halinde olmanız gerekmekte. Dil öğrenmenin en iyi yolu o dilde konuşan birisinin kafası gibi düşünmen gerekiyor. İşte o an her şey değişecektir.

Kesinlikle.

Okula neredeyse hiç gitmedim hayatımda, sadece oyunlardan öğrendim. Kesin olarak seviyemi ölçmedim daha ancak en az C1 olduğunu düşünüyorum. Size en kolay gelen yolu seçin.

Okula neredeyse hiç gitmedim hayatımda, sadece oyunlardan öğrendim. Kesin olarak seviyemi ölçmedim daha ancak en az C1 olduğunu düşünüyorum. Size en kolay gelen yolu seçin.
Oyunlardan nasıl öğreniyorsunuz ki ya? Mesela bilmem kaç yüz veya bin TL'ye oyun aldın Türkçe yama kullanmadan her gördüğün kelimeyi çevirmekle mi uğraşıyorsun? Veya God of War gibi oyun oynasan onda da diyaloglar zaten hemen kayboluyor.

İnsanlarla konuşarak, en büyük yardımcım Fortnite oldu şakasız zamanında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…