İngilizce nasıl öğrenilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ralph
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 331
  • Etiketler Etiketler
    2026 nasıl
İnsanlarla konuşarak, en büyük yardımcım Fortnite oldu şakasız zamanında
Knk o da zor mesela CS'de takımımdaki bir kadın Türklerle ilgili esprisel bir şey söylemişti sesliden bana, bende napayım hiçbir şey anlamıyorum "low english" falan dediydim İyice köylü oldum gerçekten ya.

Teorik çalışır, pratik yaparsın. Bunun ücretsiz yolu üniversitelerde veya kafelerde yapılan speaking kulüpler, Discord kanalları. Ucuz yolları az kişiye ders verilen dil kurslarındaki speaking dersleri(direkt böyle paket satanlar var) orta maliyetli yöntemi preply gibi uygulamalardan özel ders almak. Yüksek maliyetli yöntemi ise Erasmus veya yurt dışı eğitimi.

Öyle bilgisayar başına oturup grammer çalışarak, kelime ezberi yaparak ya da 20 yaşında sıfır İngilizce ile oyun oynayarak hiçbir şey öğrenemezsiniz. Konuşmadan dil mil öğrenilmez. Konuşacaksın.

YouTube güzel bir kaynak. Özer Kiraz var mesela izlemek isterseniz. Ya da başka kanallara bakabilirsiniz. Size hangisi hitap ediyorsa. Bunu bir kitap ile destekleyebilirsiniz. Dile maruz kalmak çok önemli. Seviyenize uygun dinleme, okuma, konuşma ve yazma aktiviteleri yapabilirsiniz. Bunun için British Council sitesinde seviyenize uygun etkinlik yapabilirsiniz. Belli bir noktaya gelmeden speaking zor olabilir. Ancak zamanla gelişecektir. Bu süreci kelime öğrenmeyle desteklemeniz de gerekli. Kelimeleri cümle içerisinde görmek çok önemli. Çünkü sadece kelimeyi değil, kelimenin cümle içerisinde nasıl kullanıldığını da görmüş olursunuz. Yine aklınıza takılan olursa yazabilirsiniz.

Buyrun. Önceliğiniz ingilizce olsun. Başka bir dili heves etsenizde ingilizceden vazgeçmeyin. Akabinde en önemlisi istikrardır.
Yani salona bir gün gidip saatlerce çalıştıktan sonra günlerce antremanı bırakmanız size başarı getirmeyecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…