İngilizce videoları anlayacak seviyeye gelmek ne kadar zaman alır?

Zerre ingilizcem yok, bunun eksikliğini her alanda yaşıyorum. Öğrenmem gerek, öğreneceğim. Her gün okuldan sonra ortalama 1 saat çalışmayı düşünüyorum. 1 saat az ama gün içinde fizik, kimya, biyoloji, matematik de çalışıyorum. Soruma geçeyim bir diziyi, bir videoyu alt yazı olmadan algılamam için ne kadar süre geçmesi lazım? Benim hevesime, öğrenme yeteneğine bağlı biliyorum. Hevesliyim, öğrenme yeteneğimde ortalama bir insan gibi düşünürsek 6 ayda halledilir mi?

Yıllar alır o şekilde. Dil oturulup çalışılarak geliştirilecek bir şey değil, elbet öğrenirsin ama 1 kelimeyi seçersin gerisini de seçemezsin.

1 aya unutuyorsunuz. Bu sebeple sürekli pratik yapın.

Bu iş daha çok pratiğe dayanıyor fakat; kelime bilgisi ve slang dediğimiz sokak dilini öğrenerek daha kolay aşina olabilirsiniz. Ama belirttiğim gibi bolca pratik yapmanız lazım, sırf bunlar yetmez. Bir platformda gerek sözlü gerek yazılı şekilde de konuşup kendinizi geliştirebilirsiniz, öğrendiğiniz bir kelimeyi günde birkaç cümle içerisine yerleştirerek daha kolay bir şekilde akılda tutabilirsiniz vs.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…