İngilizce yabancı dil bölüm tavsiyesi

Edebiyat okuyabilirsiniz fakat iyi bir üniversitede okumanız gerekiyor. Kendinizi üniversitede çok geliştirmeniz de gerekecek. Dile çok hakim olursunuz böylece hem. Dilbilim okumanızı tavsiye etmem ülkemizde maalesef değer verilmiyor.

Hocam sadece 16 üniversitesi varmış Türkiye'de. Hemen hemen yarısında paralı. Sizin gittiğiniz handisiydi peki?
Hocam ben Haliç Üniversitesinde burslu olarak okudum. Benim dönemimde Amerikan Edebiyatında en iyi dört üniversiteden biri Haliçti. Şu an kadrosu değişti, hala aynı seviyedeler mi bilmiyorum.

Dil öğrencileri arasında gayet ilgi gören, her sene tam kontenjan alan bir bölüm. Çok zevkli, eğlenceli. Sadece edebiyat değil de psikoloji ve felsefe öğrendiğiniz, metin ve film analizi yapma beceresi kazandığınız, yazmayı öğrendiğiniz ve sadece İngilizce değil anadilinizi de doğru konuşmayı ve kullanmayı size öğreten bir bölüm. İlgi görüyor, hocanıza katılmıyorum. Ancak, hocanız iş bakımından ilgi görmeyen bir bölüm diyorsa haklı. Bu bölümü okuyup da ülkeye katkı sağlayamazsınız çünkü ülkemizde filoloji bölümleri avrupada olduğu gibi değerli değil ve iş kolu olarak görülmüyor. Ben okudum, dilimi daha da pekiştirdim. Zaman zaman çeviri yaparak para kazandım zaman zaman metin yazarak para kazandım. Şu anda ise kurumsal bir şirkette dil biliyorum diye çalışıyorum. Sen gel biz sana her şeyi baştan öğreteceğiz dediler çünkü dil biliyorum. Dil her zaman artıdır.

Dil öğrencileri arasında gayet ilgi gören, her sene tam kontenjan alan bir bölüm. Çok zevkli, eğlenceli. Sadece edebiyat değil de psikoloji ve felsefe öğrendiğiniz, metin ve film analizi yapma beceresi kazandığınız, yazmayı öğrendiğiniz ve sadece İngilizce değil anadilinizi de doğru konuşmayı ve kullanmayı size öğreten bir bölüm. İlgi görüyor, hocanıza katılmıyorum. Ancak, hocanız iş bakımından ilgi görmeyenen bir bölüm diyorsa haklı. Bu bölümü okuyup da ülkeye katkı sağlayamazsınız çünkü ülkemizde filoloji bölümleri avrupada olduğu gibi değerli değil ve iş kolu olarak görülmüyor. Ben okudum, dilimi daha da pekiştirdim. Zaman zaman çeviri yaparak para kazandım zaman zaman metin yazarak para kazandım. Şu anda ise kurumsal bir şirketti sırf dil biliyorum diye çalışıyorum. Sen gel biz sana her şeyi baştan öğretiriz dediler çünkü dil biliyorum. Dil her zaman artıdır.
İsyan etmrk gibi olmasın ama Avrupa'yı okadar kiskanacaklarina örnek alsınlar direkt. Baksınlar adamlar eğitimde neler yapmış, neyi geliştirmiş. Yabancı dil önemli çünkü ve ülkemizde de değer verilmesi lazım.

Maalesef durum bu. Ben bu bölümü okuyup veya bu bölümde hoca olup da daha iyi yerlere gelen birkaç kişi tanıyorum. Bu sizinle alakalı. Üniversitesi eğitmez, öğretir. Başarıyı siz kendiniz getireceksiniz. Fakat yine maalesef ki üç beş kişiden fazla başarılı çıkmıyor.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt