Öncelikle olaydan bahsedeyim. 10 Ağustos 2023'te, 10 yaşındaki Sara Sharif'in cansız bedeni, Surrey'nin Horsell bölgesindeki Hammond Yolu'nda bulunan evinde polis memuru George Van der Wart tarafından keşfedildi. Polis, Sara'nın babası Urfan Sharif, üvey annesi Beinash Batool ve amcası Faisal Malik'i şüpheli olarak belirledi. Üç şüpheli, Sara'nın ölümünden bir gün önce, 9 Ağustos'ta Pakistan'ın İslamabad şehrine kaçmıştı.
Urfan Sharif, Pakistan'a varır varmaz 999'u arayarak, “Kızımı öldürdüm. Onu öldürmek istemedim ama ona çok fazla şiddet uyguladım,” diyerek cinayeti itiraf etti. Sharif, bu eylemi bir “ceza” olarak gerçekleştirdiğini ve kendisini “acımasız bir baba” olarak tanımladı. Olay sonrası İngiliz yetkililer, şüphelileri bulmak için uluslararası bir arama başlattı. 12 Eylül'de, Pakistan'ın Jhelum kentinde Sharif'in babasının evine düzenlenen baskında, çiftin yanında bulunan beş çocuk sağlıklı bir şekilde kurtarıldı ve koruma altına alındı. Üç şüpheli, 13 Eylül'de Gatwick Havaalanı'nda yakalandı ve cinayetle suçlandı.
17 Aralık 2024'te Urfan Sharif, 40 yıl, Beinash Batool ise 33 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Faisal Malik ise 16 yıl hapis cezasına mahkûm edildi.
1 Ocak 2025'te ise 2 kişi tarafından konserve ton balığı kapağından yapılmış bir aletle boyun bölgesine ciddi kesikler aldı. Söylenilene göre kendisi yaşadığı için şanslıymış.
Bu davayı uzun süredir takip ediyordum. 2024 Kasım ayında Londra'da duruşmaya çıkacakken içeri girip izlemek istemiştim fakat davanın fazla hassas bir konu olduğu için içeriye kimsenin alınamayacağını söylemişlerdi. Sizin de bilmenizi ve bir nebze olsun rahatlamanızı istedim.
Bu olayda bir suçlu varsa o da İngiltere'dir. Sara 2 yaşındayken uğradığı şiddet üzerine kısa süreliğine devlet tarafından alınmış. Yaşadıkları yalnızca bununla da kalmıyor. Sara yıllarca şiddet görmüş. Bazıları raporlanmış fakat nafile. Ayrıca İngiltere'nin tek suçu bu da değil. O suçu siz çok iyi biliyorsunuz. Bence müebbet hapis yetmez. Bir şeyler daha yazmak istiyorum fakat banlanmak istemiyorum okuduğunuz için teşekkür ederim.
Detaya inmek isteyenler için ilgili linkler:
The 10-year-old was sassy, bubbly and dreamed of being on X Factor, but behind closed doors she was brutally beaten. Why could no-one save her?
Urfan Sharif, 43, and Beinash Batool, 30, sentenced for killing 10-year-old who was found dead in Surrey home