INNO3D RTX 5070 Ti X3 OC FurMark değerleri normal mi?

Brew_MacMillan

Çalışkan
Kart stok UV'siz haliyle bu şekilde 80 ile 86 dereceye kadar görüyor. Zamanında bununla ilgili konu da açmıştım. GPU'nun altına 2 tane fayda olması açısından reverse fan taktım, bir nebze faydası oldu tabii ama GPU'nun bu kadar ısınması normal mi ki? Özellikle Triple AAA oyunlarında DLSS, DLAA, Path Tracing, Preset L, DLSS 5 gibi kartın tensör AI çekirdeklerini çok yoran teknoloji oyunlarında bu ayarları açtığımda fanlar yüksek sesle çalışıyor ve yalan yok, yüksek ses uzun vadeli oyunlarda biraz tedirgin ediyor. UV yaptığımda maksimum 76 ile 82'leri görüyor, GPU bir nebze rahatlıyor. Kasa kapağını açsam da veya kasa fanlarını "Full Speed" yapsam da çok bir etkisi olmuyor ama artık yavaştan kuşkulandırmaya başladı. DLSS içermeyen biraz daha orta seviyeli oyunlarda 65-75 arası takılıyor, o konuda sorun yok.

7 Ocak gibi kartı almıştım, garantisi hala devam ediyor. Servise vermeli miyim sizce? Termali falan kurumuş olabilir mi, veya farklı bir donanımsal sorunu vs. olabilir mi ki? UV ile kullanmaya devam edilir mi?

@ShadowLegion hocam, birkaç konunuza baktım, kartlarımızın yapısı aynı galiba. Benzer sorunu bu kartta ben de yaşıyorum. Gerçekten keşke biraz daha koyup soğutma bloku biraz daha iyi kart alsaydım diye düşünmüyor değilim artık. UV ayarlarını tam becerememiş olabilir miyim ki? @Ayhan Dönmez hocam, garanti servis konusunu pek önermiyordu. Kendim mi bir şeyler yapmalıyım? Daha önce hiç GPU vs. içini açmadım. Bilindik servise kargolatıp vermek mi gerekir?

Aynı kart modelinden bende de var. SFF olduğu için biraz fazla ısınıyor ama bu mimari undervolt konusunda çok iyi. Ben 0.820 V'da 2600 MHz çalıştırıyorum, performans kaybı yok. Buna rağmen çok daha serin çalışıyor, senin karttan da yaklaşık 20-25C daha düşük sıcaklık görüyorum.

Afterburner ile mi yaptınız hocam? 850 v de 2600 MHz Clock hızı +1000 yapmıştım ben tam verimlilik moduna mı almak gerekiyor acaba? Diğer profilde de 925'e 2800 MHz yapmıştım Clock hızını +1500 verdim hata mı yaptık acaba?

Afterburner ile mi yaptınız hocam? 850 v de 2600 MHz yapmıştım ben tam verimlilik moduna mı almak gerekiyor acaba? Diğer profilde de 925'e 2800 MHz yapmıştım Clock hızını +1500 verdim hata mı yaptık acaba?
Ayarlarımın aynısını deneyebilirsin.

Mem clock Slider'ını ayarlıyorsunuz ya +1000/+1500 vs.

Gerçekten artırdığın değer aslında 8/1'i. +1000 Bastıysan gerçekte 125MHz VRAM'lere overclock yapmış oluyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…