Elektronik INNO3D X3 OC RTX 5070 Ti 44.987 TL

Hocam geçen " 5070 4K kullanırım 9070XT kullanmam, o 2K kartı." diyorsunuz.
Evet sanırım 4K kullanacak olsam büyük ikilemde kalırdım. Bir tarafta kaliteli Upscaling ve MFG var diğer tarafta ise kas gücü. O yüzden o günkü fikrim değişti biraz. 2K için hala 5070 alırım ama 4K için 9070XT alırım sanırım.

5070’in 9070 XT’ye kıyasla 4K’da yeter mi ikilimi yaratacak bir kart olduğunu sanmıyorum. Keza zaten 9070 XT’de tamamen 4K kartı olarak sayılmaz.

Bugün biraz Boost algoritması mantığına bakayım dedim, RE: 9'da göçme kaçma olmayan veriler çok dikkatimi çekti.

0.95v 3037MHz tutturmuştum meğerse kartın Boost basamaklarından biriymiş o ve patlamıyor.

0.95v eğri stock+405MHz

0.925v stok+420MHz

0.9v stok+435MHz

0.875v stok+450MHz

Her 25mv düşürünce stok hıza +15MHz eğri eklemesi yapabildim. Daha üst seviyelerde RE: 9 PT+DLSSQ+MFG maalesef 5-10 saniye sonra Crash'i koyuyor önüne hiç acımıyor. Genelde frekans artışları 5-8MHz ve katları Boost olarak ayarlanmış hep artarken de düşerken de o rakamlarda oynuyor.

Bunlarda bir örüntü olduğunu tahmin ediyordum ama bu kadar küçük MHz aralıklarında olması biraz şaşırttı. Göz kararı değil de matematiği ile yapılması daha hayırlıymış. Bu değerlerin hiçbirinde şimdi crash yemiyorum tek tek test ettim. 0.95v üstü 70+ derecelere atıyor, o voltajlar daha çok üst seviye kartlar için. 3 veya 3.5 slot sağlam kart olmadıkça 0.95v üstünü önermiyorum.

Gene de stok karta nazaran çok bariz bir %6-8 FPS artışı var oyun özelinde. %10 artış da olmayıversin hem serin olacak hem fazla FPS verecek daha ne.

RTX 5000 serisinde mimari ve silikon aynı tornadan çıktığı için bunlar denenebilir, tutmazsa artı/eksi 15MHz deneyip bulunabilir. Silikon davranışı rakamlarda öyle sert ki 15 MHz fazla versen çöküyor, vermediğinde hiçbir şey yok. Tolerans eşiği biraz düşük.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…