İnsanların sorunlarını çözmeye odaklanan proje fikirleri

MNakruf

Yetkin
Makaleler
3
Yer
Türkiye
Merhaba, uzun süredir herhangi bir proje yapmıyordum. Daha önceden yaptığım projelerde de çoğu yazılımcının yapabileceği, uzun odaklı çalışma gerektirmeyen projelerdi.

Ben de kendi becerilerimi ve portfolyomu geliştirmek adına proje yapmak istiyorum. Bunun için de sizlerden günlük hayatta yaşadığınız sorunlarla ilgili bir bilgi almak istiyorum.

Genel olarak masaüstü geliştirme, mobil uygulama ve web programcılığı üzerine çalışıyorum.

Günlük hayatta yaşadığınız problemler neler?

"Keşke şöyle bir mobil uygulama/yazılım olsa" dediğiniz oluyor mu? Oluyorsa ne isterdiniz o uygulama da?

Son düzenleyen: Moderatör:
Valla oyun boyutlarının küçülmesini isterdim 150 GB ne arkadaş benim gibi interneti yavaş olanlar için tam bir zulüm böyle bir buluş yapan tarihe geçer Telefon içinse arabada kullanırken kablosuz bağlantı yapabilsek güzel olurdu

Valla oyun boyutlarının küçülmesini isterdim 150 GB ne arkadaş benim gibi interneti yavaş olanlar için tam bir zulüm böyle bir buluş yapan tarihe geçer
Bu bahsettiğiniz şey oyun üreticisiyle ilgili, aynı zamanda böyle bir proje ciddi bir iş yükü ve para gerektiriyor. Bahsettiğiniz kadar kolay olsa keşke

Madem bu kadar geniş soruyorsunuz. Günlük hayatta bir şeyler bozuluyor ve ben bilen adam için 10 dakika, bilmeyen adamın öğrenmesi dahil 30 dakika sürecek şeye "iscilik" dahil binlerce lira vermeyi istemiyorum. Kaldı ki bilen adamlar çoğu zaman gerçekten bilen kişiler de olmuyor.

Bu yüzden her şeyin dokümantasyonunu gosteren bir uygulama hos olurdu. Arabadan tutun fön makinesine kadar her şeyin devreleri paylasilsa bayağı işime yarardı.

Isteyen 50 yıllık makineninkini paylaşıyor. Neyin ne yaptığını anlıyorsunuz ve daha da iyisi bir şey bozulunca rahatça sorunu tespit edip tamir edebiliyorsunuz. Adamlar kullanma kılavuzu dedikleri şeyde bile gidip ürünü suya sokmayın, ateşe atmayın falan yazmak yerine tonla bilgi vermiş.

Bence kullanışlı, profesyonel makro ve script uygulaması. Evet kulağa basit ve gereksiz gelebilir fakat, diğer makroların eksiklerine karşılık olarak yapılabilir. Mesela AHK ve MR(Macro Recorder) birleşimi ama daha basit hâli olabilir. Böyle bir şeyi kendim yapmayı düşünüyorum. Ama sizin için de öneririm. Mesela ekranda makronun yapabileceği işlevler olacak. Uygulama aç, şuraya tıkla, şurayı sürükle, şu kadar bekle, bilgisayar açılınca başla, şu görev çalışınca başla, şu görev kapanınca başla. Gibi özelleştirmeler sunulacak, bu özelleştirmelerden yararlanıp yapılacak. AHK ve MR bunun için ekstra kod ekleme kolaylığı sunuyor. Ama kod bilmeyenler için gereksiz bir özellik.
Bu dediğiniz şeyi proje olarak görmüştüm kendim için. Ancak böyle bir şey için çok ciddi bir hostinge ihtiyacımız olacağından. Bir sürelik arka planda bıraktığım bir şey.

Genişten ziyade demek istediğim kısa sürecek, basit bir proje yapmamak aslında. Ayrıca tek başıma böyle bir proje yapacağım için dediğin projeyi yapmam yıllarımı alır doğrusu.

Bu arada eğer gerçekten böyle bir ihtiyacın varsa şu siteye göz atabilirsin: iFixit

Ana sayfa da aşağıya inip "Bir Kılavuz Bulun" butonuna tıklayıp, tamir ihtiyacı olan aleti seçip sorununu çözebilirsin.

AHK ve MR hakkında bilgi sahibi değilim ancak sizin dediğiniz otomasyon gibi anladığım kadarıyla. Mesela telefon uygulaması üzerinden odanın ışığını açıp/kapamak, camı açmak, klimayı açmak gibi.. O tarz bir şey yapılabilir aslında. Sadece biraz bilgi ve birikim lazım.

iFixit tornavida seti satmak dışında bir şey yapmıyor.

Bu aletin motor soketinde hangi kablonun koptuğunu tespit edebileceğim en ufak yönerge yok. Pinlerin hangisinde hangi durumda kaç volt olmalı, nereden nereye gitmeli yazmıyor.

Yazsa içinden kopan bir kabloyu rahatça lehimleyebilirim. Ama iFixit'e gore bu durumda yeni motor almalıyım. Kötü kısmı Türk servisine götürseniz de aynısını söyler.

Bu tip özünde basit durumlardan bahsediyorum. Yoksa temel kullanma kılavuzu ve İnternete video çeken adam dolu. Bulunmaz Hint kumaşı kullanmiyorsaniz ayrıntı gerektirmeyen Basit seyleri çözersiniz. Ama is ayrıntı gerektiren basit şeylere gelince kalıyorsunuz veya çok zorlaniyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…