Arkadaşlar instagram bugün (4 Ağustos) gece 03:00'a kadar açılmayacak mıydı? Bazı haberler vardı eğer o saate kadar açılmazsa kalıcı olabilir diye. Bu doğru mu?
Hamas'ın olmadığı bir denklem hayal edebiliyor musunuz? Bir anlığına her bir mensubu ile yok olduğunu hayal edin. Soykırımın haddi hesabı olmayacak. İnsanlara bunu da bir türlü anlatamadık.
Senin dediklerin asıl komedi. İsrail ile Türkiye arası şu an kötü mü? Evet. Amerika ne dedi? 'İsrail'in arkasındayız her zaman' diye. Sence İsrail bize saldırsa Amerika seni mi savunacak sanıyorsun? Veya tarafsız kalacağına mı inanıyorsun? İsrail ne isterse Amerika onu yapar.
Okuma yeteneğiniz çok iyi değil sanırım. Doğruyu yaptıkları çok belli. Sivilleri düşünüyorlar. İsrail kadar güzel bir ülkenin teröristlerin saldırısına uğraması çok kötü ve her destek verilmeli.
İsrail'e mi saldırılıyor? Üç sezonluk komedi dizisi çekilir anlattıklarınla. Hamas melek değil, onlar da sivil katletti. Ama İsrail yıllardır Filistin'de camilere saldırıyor, içeriyi bombalıyorlar. Bu zamanlarda da okullar ve hastaneler bombalandı. Neymiş, altında tünellerde hamas var mış. Aynen kardeşim, hamas bitti, sen oradaki hastanede binlerce çocukla birlikte öldürerek. Güzel ülke gerçekten.
İsrail şu an sadece kendi ülkesini mi savunuyor? Ben attığım haberi gayet doğru attım. Gazze'de ne işi var? Sınırlarını korusun sadece. Hadi Gazze'de Hamas'ı vuracak, neden siviller ölüyor?
Hamas'ın olmadığı bir denklem hayal edebiliyor musunuz? Bir anlığına her bir mensubu ile yok olduğunu hayal edin. Soykırımın haddi hesabı olmayacak. İnsanlara bunu da bir türlü anlatamadık.
Hamas biterse ve İsrail saldırıya uğramazsa hiçbir ülke gidip İsrail’e yardım yapmaz. Soykırım yaparsalar bu sefer herkes İsrail’e tepki verir. Tabii kimse gidip orada savaşmaz, o ayrı konu.
Not: Konu, Instagram ile alakalı. Bağlamdan kopmasın.
Senin dediklerin asıl komedi. İsrail ile Türkiye arası şu an kötü mü? Evet. Amerika ne dedi? 'İsrail'in arkasındayız her zaman' diye. Sence İsrail bize saldırsa Amerika seni mi savunacak sanıyorsun? Veya tarafsız kalacağına mı inanıyorsun? İsrail ne isterse Amerika onu yapar.
Hamas biterse ve İsrail saldırıya uğramazsa hiçbir ülke gidip İsrail’e yardım yapmaz. Soykırım yaparsalar bu sefer herkes İsrail’e tepki verir. Tabii kimse gidip orada savaşmaz, o ayrı konu.
Bölgede uzun süredir devam eden bir problem mevcut ama son olaylar iyice ilerlemesine sebep oldu. Genellikle her iki tarafa da destek oluyor ama taraf tutmamak gerekiyor. Sivilleri öldüren, savaş açan insanlar günün sonunda lüks bir yaşam sürerken olan halka oluyor.
Sosyal medya platformlarında terör eyleminde bulunan herhangi bir grubu veya kişiyi desteklemek serbest olmamalı. Mesajların silinmesi ile yapılanın doğru olduğunu düşünüyorum. Aynı hassasiyeti her taraf için gösterseler çok daha iyi olacak tabii ki.
İn bakalım bu problemin detaylarına. Düzgün bir tarih bilgisiyle kim haklıymış kim haksızmış -objektif bir yorumlama eşliğinde- net bir şekilde göreceksin.
Öldürülen Hamas liderinin ölmedik yakını kalmamış mesela. En son kendisi de öldü. Taraflar arasındaki güç dengesini bu örnek bile net bir biçimde gösteriyor.
Aynen, sözde öyle ama gerçekte bunun olacağına inanıyorsan komedi gibisin. ABD, İsrail'e resmen tapıyor. Şunun şöyle olacağına inanman gerçekten komedi gibi.
İsrail gibi bir ülkede yaşamaktansa, Afrika'da yaşamayı tercih ederim. Bu kadar İsrail aşığı insan olur mu ya? Oraya git bakayım, seni nasıl dışlıyorlar, nasıl ırkçılık yapıyorlar. Türklüğünü bitirirsen bilemem