Instagram erişim engeli TurkNet'te işe yaramıyor

TürkNet hız sorunlarına yol açtığı için bazı kısıtlamaları (örneğin: DNS Hijacking) uygulamıyor, mesela sadece DNS değiştirerek bütün yasaklı sitelere girebiliyorsunuz. Millenicom kullanıyorum bende de öyle.

DNS Hijacking olmadığı için basit bir DNS değişikliği (1.1.1.1) ile yasaklı sitelere (****hub dahil) girebiliyorsunuz. Instagram da çalışıyor.

DNS hijacking yok ise neden DNS değiştirme ihtiyacı olsun?

DNS hijacking yok ise neden DNS değiştirme ihtiyacı olsun?
DNS Hijacking yapan İSS'lerde DNS değiştirseniz bile İSS'nin kendi DNS'ine yönlendiriliyor. Normalde DNS değiştirdiğinizde bir sorun yokmuş gibi görünebilir fakat DNS Leak Test yaptığınızda hala İSS'nizin DNS'ini kullandığınızı görebilirsiniz.

TurkNet'te ise böyle bir sansür olmadığı için DNS değiştirdiğinizde direkt olarak o DNS'i kullanmış oluyorsunuz. Fakat varsayılan olarak girilememesi normal, zira TurkNet'in varsayılan İSS DNS'leri aynı TT DNS'leri gibi sansürleri uygulamak zorunda. Burada asıl önemli olan, DNS değiştirince DoH veya VPN olmadan yasaklı sitelere erişebiliyor olmak.

Ben Türk Telekom kullanıyorum DNS değiştirince ISS DNS'sine yönlendirmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…