Intel Atom X5-Z8300 ve 2 GB RAM içeren laptopa dokunmatik destekli işletim sistemi önerisi

O laptoplar ilk çıkınca 8.1 için çıkmıştı. Bence iyi olur.

LTSC 2016 çok hafif bir sürüm update edilmezse Windows 7 kadar hafif eğer onda bile kasma varsa 8.1 son çare. Çünkü 2016 ve 8.1'de debloat yok. O yüzden şansın kalmıyor pek. Kullanırım dersen ve 8.1 olmazsa 7 kuralım. Düzgün çalışan tarayıcı ile film falan izlenir onunla.

Üreten firma herhalde sarhoş ortamında yaptılar bunu, bu kadar rezalet olamaz. Windows 7 denerim ama driver sıkıntısı çekmek istemiyorum.

X32 kuruyorsunuz değil mi? Bir de işlemci 2W TDP ile çalışıyormuş, bayağı kötü aslında.

X32 kuruyorsunuz değil mi? Bir de işlemci 2W TDP ile çalışıyormuş, bayağı kötü aslında.
Aslında 2W ile çalışmak zorunda yoksa çayır çayır yanar bu, soğutucusu bile yok. Hatta soğutucuyu geç, ısıyı dağıtsın diye bakır blok bile yoktur.

Anlaşılan, tablet sadece ChromeOS da düzgün çalıştı, direkt dokunmatik ve Wİ-Fİ algıladı. Kullanımı fena değil.

Son düzenleme:
Anlaşılan, tablet sadece ChromeOS da düzgün çalıştı, direkt dokunmatik ve Wİ-Fİ algıladı. Kullanımı fena değil.
Hocam konudan çok bağımsız olacak kusura bakmayın ama İSO'yu nereden buldunuz?

Hocam konudan çok bağımsız olacak kusura bakmayın ama İSO'yu nereden buldunuz?
Chrome tarayıcı şart, mağazasına girip attığım linktekini indirin. Sonra işte Google Chrome seçip ardından Chrome Flex OS seçin kendisi USB belleğe yazıyor.

Yok be, ChromeOS da olmadı. İşlemciyi tanıdı ama depolama birimi okuyamadı. 32GB alanı 1.5GB olarak görüyor.

Son düzenleme:
Sistem kaç GB kaplıyor ki?
200 MB gibi bir şeydi sistem dosyası. Bunu üreten firma kulakları çınlıyor şu an, Windows dışında hiçbir şey kurulmasın diye ellerinden geleni yapmışlar. Android kurayım dedim içine en dandik olan RTL8723BS Wi-Fi modülü kullanmışlar. Ki bunu kullandıkları için Wi-Fi görmüyor. İkiye bölüp içinde ki MOSFET, batarya gibi şeyleri kullansam bundan daha hayırlı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…