Intel Atom X5-Z8300 ve 2 GB RAM içeren laptopa dokunmatik destekli işletim sistemi önerisi

Ben vereyim size Centrino N2200, USB Wi-Fi aygıtlarından daha iyi çalışıyordu.

Ben vereyim size Centrino N2200, USB Wi-Fi aygıtlarından daha iyi çalışıyordu.
Yok hocam, onu takamam. Öyle bir girişi yok onun. Wİ-Fİ modülü içine direkt gömülü. İçinde bulunan eMMC kısıtlanmış sanırım, bundan dolayı Linux kendi alana kuramıyor, çünkü görmüyor.

Hocam kusura bakmayın ama ben bazı konularda çok ilkel düşünürüm. Diski çıkarıp başka bir bilgisayarda tamamen EFI kısmını silip tekrar kurulum yapsanız?

Hocam kusura bakmayın ama ben bazı konularda çok ilkel düşünürüm. Diski çıkarıp başka bir bilgisayarda tamamen EFI kısmını silip tekrar kurulum yapsanız?
O kadar uğraşacağıma kırarım daha iyi, bir de bunun içinde her şey gömülü, lehimli. Diski nasıl çıkarayım hocam? İçindeki anakartı böyle örnek olarak.

Dosya Ekleri

• 20210707_144432.webp
    812,3 KB · Görüntüleme: 45
O kadar uğraşacağıma kırarım daha iyi, bir de bunun içinde her şey gömülü, lehimli. Diski nasıl çıkarayım hocam? İçindeki anakartı böyle örnek olarak.
İşaretlediğiniz parça işlemci değil mi hocam
Bence biraz bakın SATA falan çıkabilir

İşaretlediğiniz parça işlemci değil mi hocam
Bence biraz bakın SATA falan çıkabilir
Yok hocam, onu ben işaretlemedim. İnternette buldum, mesela bu adamın sorunu işlemcisi birkaç ayda bozulmuş, eğitim odaklı ve ucuz olsun diye her şeyi en ucuzu kullanmışlar.. Yok hocam, SATA MATA çıkmaz, o gördüğünüz küçücük şey, anakart... İşlemcisi altında eMMC var, yanlarında RAM. Yukarıda gördüğünüz küçük çip, Wİ-Fİ modülü.

Öyleyse şunu yapabiliriz hocam ama sizi uğraştıracak bir şey. Şimdi diske müdahale edemiyorsak programlar üzerinden yaparız. Benim bir USB belleğim vardı AOMEI backupper Windows versiyonu olması lazım içinde. Sizde aynısından yapabilirseniz; mevcutta 2 USB, bir SATA to USB kablo ve SATA disk varsa yapılır. Ama inanın uğraştırır çünkü lisans kodu bulması çok zor. İsterseniz tarif edebilirim.

Yani yapacağınız işlem boşta duran bir diskin verilerini kopyalayarak aslında o diski tamamen boşaltmak olacak.

Yok hocam uğraşılmaz, sırf zevk olsun diye parçalarım. Üstüne keyif sigarası yakar otururum.

Yok hocam uğraşılmaz, sırf zevk olsun diye parçalarım. Üstüne keyif sigarası yakar otururum.
Bana gönder ben uğraşırım şahsen. Bu kapitalist sisteme inat... İstersen dediğimi yap belki de diskin içinde bir firmware vardır onu silmiş olursun.

Linux Mint kurabildim, bütün sürücüleri gördü. eMMC alanı da tanıdı, sonunda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…