200 MB gibi bir şeydi sistem dosyası. Bunu üreten firma kulakları çınlıyor şu an, Windows dışında hiçbir şey kurulmasın diye ellerinden geleni yapmışlar. Android kurayım dedim içine en dandik olan RTL8723BS Wi-Fi modülü kullanmışlar. Ki bunu kullandıkları için Wi-Fi görmüyor. İkiye bölüp içinde ki MOSFET, batarya gibi şeyleri kullansam bundan daha hayırlı olur.
Yok hocam, onu takamam. Öyle bir girişi yok onun. Wİ-Fİ modülü içine direkt gömülü. İçinde bulunan eMMC kısıtlanmış sanırım, bundan dolayı Linux kendi alana kuramıyor, çünkü görmüyor.
Yok hocam, onu takamam. Öyle bir girişi yok onun. Wİ-Fİ modülü içine direkt gömülü. İçinde bulunan eMMC kısıtlanmış sanırım, bundan dolayı Linux kendi alana kuramıyor, çünkü görmüyor.
Hocam kusura bakmayın ama ben bazı konularda çok ilkel düşünürüm. Diski çıkarıp başka bir bilgisayarda tamamen EFI kısmını silip tekrar kurulum yapsanız?
Hocam kusura bakmayın ama ben bazı konularda çok ilkel düşünürüm. Diski çıkarıp başka bir bilgisayarda tamamen EFI kısmını silip tekrar kurulum yapsanız?
Yok hocam, onu ben işaretlemedim. İnternette buldum, mesela bu adamın sorunu işlemcisi birkaç ayda bozulmuş, eğitim odaklı ve ucuz olsun diye her şeyi en ucuzu kullanmışlar.. Yok hocam, SATA MATA çıkmaz, o gördüğünüz küçücük şey, anakart... İşlemcisi altında eMMC var, yanlarında RAM. Yukarıda gördüğünüz küçük çip, Wİ-Fİ modülü.
Öyleyse şunu yapabiliriz hocam ama sizi uğraştıracak bir şey. Şimdi diske müdahale edemiyorsak programlar üzerinden yaparız. Benim bir USB belleğim vardı AOMEI backupper Windows versiyonu olması lazım içinde. Sizde aynısından yapabilirseniz; mevcutta 2 USB, bir SATA to USB kablo ve SATA disk varsa yapılır. Ama inanın uğraştırır çünkü lisans kodu bulması çok zor. İsterseniz tarif edebilirim.
Yani yapacağınız işlem boşta duran bir diskin verilerini kopyalayarak aslında o diski tamamen boşaltmak olacak.