Makaleler
5
Intel-CPU-Pazar-Payi-Koredeki-DIY-Pazarinda-Dramatik-Bir-Sekilde.png

Intel, son dönemde tüketici güvenini sarsan istikrar sorunları nedeniyle CPU pazarındaki hakimiyetini hızla kaybediyor. Kore merkezli IT bileşen ve sistem satış platformu Danawa’nın yayınladığı rapora göre, Intel’in DIY (Kendin Yap) CPU pazarındaki payı büyük bir düşüş gösterdi. Özellikle Intel’in pazar payı sadece birkaç ay içinde %10’luk bir kayıpla %45’e geriledi. Bu kaybın ardındaki temel neden,…

Devamını Oku: Intel, CPU Pazar Payında Büyük Düşüş Yaşıyor, AMD’nin Ryzen İşlemcileri Güç Kazanıyor
Kaynak: Techolay

AMD 2019-20'lere kadarki Intel olacak. Tekelleşecek ve fahiş fiyatlar koymaya başlayacak. Bunu bir kenara yazın.
Zor, Intel'in zamanında aşırı bir tekelleşme mevcuttu. Yanına yaklaşabilen yoktu performans olarak.

Bugün teorik olarak AMD sadece Intel'e değil, aynı zamanda Qualcomm ve Apple SoC'lerine de rakip. Performans farkı da ya AMD lehine az, ya da AMD geride.

Zor, Intel'in zamanında aşırı bir tekelleşme mevcuttu. Yanına yaklaşabilen yoktu performans olarak.

Bugün teorik olarak AMD sadece Intel'e değil, aynı zamanda Qualcomm ve Apple SoC'lerine de rakip. Performans farkı da ya AMD lehine az, ya da AMD geride.
Bilemiyorum. Ben Intel bu kafayla devam ettiği sürece AMD'nin (en azından Masaüstü kısmında) tekelleşeceğini düşünüyorum.