Intel, NVIDIA ve AMD'ye doğrudan alternatif olamaz. Uygun fiyatlı ürünlerle senin kullanım senaryona göre alternatif olabilir. B580 kullanıyorum 1 seneden fazladır sürücü kurulumu ile ilgili kayda değer bir sorun yaşamadım, beta sürücüleri bile çıktığı gün kuruyorum. Bununla beraber sorun/eksik yok değil; mesela sürücüsü çok yalın ayar seçeneği ve araçlar çok az, WattMan muadili bir ince ayar aracı yok mevcuttaki kötü çalışıyor. DX11-9 oyunlarında performansı kötü, FACEIT CS2 oynayan birisi için seçenek değil mesela FACEIT Vulkan'ı kabul etmiyormuş çünkü, oyunu DX11 ile oynaman gerekecek o da çok kötü bu kartta. Bir de XeSS'in yaygınlığı konusu var, FSR bile yeterli bulunmuyor bu sitedeki üyeler tarafından Intel pazar payına göre iyi ama her oyunda bulamazsın. Kendi adıma konuşursam aldığıma pişman değilim, CS2 ve Mortal Shell isimli oyunda DX 11'de performans sorununa denk geldim, iki oyunda da API değişerek çözdüm sorunumu. ASE oynarken sorun yaşamadım mesela DX11 olmasına rağmen.
Öncelikle konuya başlarken, hayatımın aşırı büyük bir bölümünde Intel HD Graphics haricinde GPU kullanmamış bir birey olduğumu göz önünde bulundurmanızı ve yapacağınız eleştiri/fikirleri buna göre şekillendirmenizi rica ediyorum.
Yazılım ve Sürücü Deneyimi
Ekran kartı; kutusu, tasarımı ve fiyatı olsun, tamamen aradığım mükemmelliği karşılıyor ancak işin yazılım kısmına geldiğimiz zaman beni alışmış olduğum alışkanlıklardan vazgeçmek zorunda bıraktı. Eskiden her işi sürücü üzerinden değil de Windows ayarlarından yapıyorken, Intel Graphics Software üzerinde her ayar...
Yaklaşık bir senedir RTX 5060 Ti 16 GB kullanan biri olarak, son aldığım kartla ilgili yaşadığım şaşkınlığı ve deneyimlerimi sizinle paylaşmak istedim. Kartı sadece 8.000 TL gibi inanılmaz bir fiyata aldım. Eğer siz de benim gibi "ben 1080p Ultra takılırım." diyenlerdenseniz, bu tecrübe ilginizi çekebilir.
Performans ve teknoloji: XeSS + frame generation sihri
Dürüst olmak gerekirse, bu karttan bu kadarını beklemiyordum. Ancak yeni nesil teknolojileri (XeSS ve frame generation) doğru kombinlediğinizde sonuçlar muazzam.