Intel i5-10600KF işlemciye overclock için hangi ayarlar yapılmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yekov
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 53
  • Etiketler Etiketler
    yardım

yekov

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar,

Bir süre önce Intel i5-10600KF işlemcimi overclock etmeye başladım ve şu anda 5.2 GHz hızda çalıştırıyorum. Şu ana kadar yaptığım ayarlar:
  • VCore: 1.40V
  • İşlemci Hızı: 5.2 GHz
  • Ring Ratio: 4.8 GHz
  • PL1 (Power Limit 1): 200W
  • PL2 (Power Limit 2): 250W
  • PL2 Time Limit: 60 saniye
  • LLC: High (Load Line Calibration)
  • RAM: 3200 MHz, CL16, 1.35V (XMP Profile 1 kullanılıyor)

Sistem Stabilitesi:
  • Sistemi Prime95 ve Cinebench gibi stres testleri ile test ettim ve şu ana kadar sıcaklıklar 79°C civarlarında kalıyor.
  • Genel olarak stabil görünüyor ancak daha yüksek frekanslara çıkmayı düşünüyorum (5.4 GHz hedefim var) ve bu konuda daha fazla bilgi almak istiyorum.

Yardım Talebi:
  1. Voltaj Ayarları: 1.40V civarında kalmayı planlıyorum ancak 5.4 GHz'e çıkarken bu voltajın yeterli olup olmadığını merak ediyorum. Voltajı biraz daha mı artırmalıyım, yoksa 5.4 GHz için 1.40V'u daha düşük bir değere mi çekmeliyim?
  2. Ring Ratio: Ring ratio 4.8 GHz olarak ayarlandı, ancak bu ayarın stabiliteyi nasıl etkileyebileceğini merak ediyorum. Yüksek frekanslarda daha iyi sonuç alabilmek için bu değeri daha da artırmalı mıyım?
  3. PL1/PL2 ve Güç Limitleri: 200W/250W güç limitleri ile çalışıyorum. Bunları daha yüksek değerlere çekmem gerekecek mi? Yüksek voltaj ve frekanslar ile daha fazla güç limitine ihtiyaç duyacak mıyım?
  4. Sıcaklık Sorunları: Şu anda sıcaklıklar oldukça iyi, ancak 5.4 GHz’e çıkarsam sıcaklıkların 85°C'yi geçme olasılığı hakkında ne düşünüyorsunuz? Sıvı soğutma kullanıyorum ve termal performansın yeterli olmasını bekliyorum.
Yorum ve önerilerinizi bekliyorum. Yardımlarınız çok değerli, şimdiden teşekkürler!

Merhaba arkadaşlar,

Bir süre önce Intel i5-10600KF işlemcimi overclock etmeye başladım ve şu anda 5.2 GHz hızda çalıştırıyorum. Şu ana kadar yaptığım ayarlar:
  • VCore: 1.40V
  • İşlemci Hızı: 5.2 GHz
  • Ring Ratio: 4.8 GHz
  • PL1 (Power Limit 1): 200W
  • PL2 (Power Limit 2): 250W
  • PL2 Time Limit: 60 saniye
  • LLC: High (Load Line Calibration)
  • RAM: 3200 MHz, CL16, 1.35V (XMP Profile 1 kullanılıyor)

Sistem Stabilitesi:
  • Sistemi Prime95 ve Cinebench gibi stres testleri ile test ettim ve şu ana kadar sıcaklıklar 79°C civarlarında kalıyor.
  • Genel olarak stabil görünüyor ancak daha yüksek frekanslara çıkmayı düşünüyorum (5.4 GHz hedefim var) ve bu konuda daha fazla bilgi almak istiyorum.

Yardım Talebi:
  1. Voltaj Ayarları: 1.40V civarında kalmayı planlıyorum ancak 5.4 GHz'e çıkarken bu voltajın yeterli olup olmadığını merak ediyorum. Voltajı biraz daha mı artırmalıyım, yoksa 5.4 GHz için 1.40V'u daha düşük bir değere mi çekmeliyim?
  2. Ring Ratio: Ring ratio 4.8 GHz olarak ayarlandı, ancak bu ayarın stabiliteyi nasıl etkileyebileceğini merak ediyorum. Yüksek frekanslarda daha iyi sonuç alabilmek için bu değeri daha da artırmalı mıyım?
  3. PL1/PL2 ve Güç Limitleri: 200W/250W güç limitleri ile çalışıyorum. Bunları daha yüksek değerlere çekmem gerekecek mi? Yüksek voltaj ve frekanslar ile daha fazla güç limitine ihtiyaç duyacak mıyım?
  4. Sıcaklık Sorunları: Şu anda sıcaklıklar oldukça iyi, ancak 5.4 GHz’e çıkarsam sıcaklıkların 85°C'yi geçme olasılığı hakkında ne düşünüyorsunuz? Sıvı soğutma kullanıyorum ve termal performansın yeterli olmasını bekliyorum.
Yorum ve önerilerinizi bekliyorum. Yardımlarınız çok değerli, şimdiden teşekkürler!
Voltaj 5.4'te yeterli oluyorsa ucundan azaltmaya bak, eğer yetmiyorsa da testlerde falan kendini gösterir, o zaman da voltajı yükseltmen gerekecek.
ring ratio zımbırtısı nedir bilmiyorum.
Güç limitleri konusunda işlemci eğer bu limitlere falan takılıyorsa daha yüksek bir limit tanıman lazım, daha yuksek voltaj ve frekanslar ile daha yuksek guc limitlerine ihtiyac duyup duymaman sistemi hangi amacla kullanacagına baglı, atıyorum mesela valorantta gidip de bu işlemci 250W falan harcayacak hali yok ama iş için kullanacaksan bu limitleri görebilir, hangi amacla kullandıgına baglı. oyun mu iş mi vs.
saat hızını 5.4'e cıkardıgında sıcaklık ne oluyor ona bir goz atman lazım, teorik olarak bir şey söylemek zor, pratiğe dökmelisin. baktın ısınıyor falan, 5.3 dene. 1.4v 5.2ghz için bana fazla gibi geldi, ya da bu bir silikon kumarı.

200W/250W güç limitleri ile çalışıyorum. Bu.

Voltaj 5.4'te yeterli oluyorsa ucundan azaltmaya bak, eğer yetmiyorsa da testlerde falan kendini gösterir, o zaman da voltajı yükseltmen gerekecek.
Ring ratio zımbırtısı nedir bilmiyorum.
Güç limitleri konusunda işlemci eğer bu limitlere falan takılıyorsa daha yüksek bir limit tanıman lazım, daha yuksek voltaj ve frekanslar ile daha yuksek guc limitlerine ihtiyac duyup duymaman sistemi hangi amacla kullanacagına baglı, atıyorum mesela Valorant'ta gidip de bu işlemci 250W falan harcayacak hali yok ama iş için kullanacaksan bu limitleri görebilir, hangi amacla kullandıgına baglı. Oyun mu iş mi vs.
saat hızını 5.4'e cıkardıgında sıcaklık ne oluyor ona bir goz atman lazım, teorik olarak bir şey söylemek zor, pratiğe dökmelisin. Baktın ısınıyor falan, 5.3 dene. 1.4v 5.2GHz için bana fazla gibi geldi, ya da bu bir silikon kumarı.

1.40 Vcore ve 5.2 GHz' üzerine çıkamıyorum direk mavi ekran alıyorum şu an 5.3 de denedim yine mavi ekran aldım şu an sadece 5.2 GHz az voltaj ile alabilecek miyim diye test ediyorum 1.38Vcore ile 5.2 üstüne çıkamıyorum sadece 5.3'e 1.41 Vcore ile çıktım onda da stress testinde dondu bilgisayar 5.4 hedefliyorum ama mümkün değil gibi gözüküyor hocam.

1.40 Vcore ve 5.2 GHz' üzerine çıkamıyorum direk mavi ekran alıyorum şu an 5.3 de denedim yine mavi ekran aldım şu an sadece 5.2 GHz az voltaj ile alabilecek miyim diye test ediyorum 1.38Vcore ile 5.2 üstüne çıkamıyorum sadece 5.3'e 1.41 Vcore ile çıktım onda da stress testinde dondu bilgisayar 5.4 hedefliyorum ama mümkün değil gibi gözüküyor hocam.
1.4V ile 5.2ghz çalıştırabiliyorsan ve stabilse ve de performansından memnunsan kal o ayarda. 5.4 ghz zaten pek bir fark yaratmaz, taş çatlasın 1-2 fps, onun uğruna da ben gidip daha fazla voltajla işlemciyi eskitmem. Silikon falan iyi olsaydı 1.3V ile 5.4 ghz falan rahat görülürdü. Bana sorarsan 5.2de kal zaten stokla arasında buyuk performans farkı vardır tabii.

1.4V ile 5.2ghz çalıştırabiliyorsan ve stabilse ve de performansından memnunsan kal o ayarda. 5.4 ghz zaten pek bir fark yaratmaz, taş çatlasın 1-2 fps, onun uğruna da ben gidip daha fazla voltajla işlemciyi eskitmem. Silikon falan iyi olsaydı 1.3V ile 5.4 ghz falan rahat görülürdü. Bana sorarsan 5.2de kal zaten stokla arasında buyuk performans farkı vardır tabii.
Anladım, Teşekkürler

Geri
Yukarı Alt