yekov
Çalışkan
Merhaba arkadaşlar,
Bir süre önce Intel i5-10600KF işlemcimi overclock etmeye başladım ve şu anda 5.2 GHz hızda çalıştırıyorum. Şu ana kadar yaptığım ayarlar:
Sistem Stabilitesi:
Yardım Talebi:
Bir süre önce Intel i5-10600KF işlemcimi overclock etmeye başladım ve şu anda 5.2 GHz hızda çalıştırıyorum. Şu ana kadar yaptığım ayarlar:
- VCore: 1.40V
- İşlemci Hızı: 5.2 GHz
- Ring Ratio: 4.8 GHz
- PL1 (Power Limit 1): 200W
- PL2 (Power Limit 2): 250W
- PL2 Time Limit: 60 saniye
- LLC: High (Load Line Calibration)
- RAM: 3200 MHz, CL16, 1.35V (XMP Profile 1 kullanılıyor)
Sistem Stabilitesi:
- Sistemi Prime95 ve Cinebench gibi stres testleri ile test ettim ve şu ana kadar sıcaklıklar 79°C civarlarında kalıyor.
- Genel olarak stabil görünüyor ancak daha yüksek frekanslara çıkmayı düşünüyorum (5.4 GHz hedefim var) ve bu konuda daha fazla bilgi almak istiyorum.
Yardım Talebi:
- Voltaj Ayarları: 1.40V civarında kalmayı planlıyorum ancak 5.4 GHz'e çıkarken bu voltajın yeterli olup olmadığını merak ediyorum. Voltajı biraz daha mı artırmalıyım, yoksa 5.4 GHz için 1.40V'u daha düşük bir değere mi çekmeliyim?
- Ring Ratio: Ring ratio 4.8 GHz olarak ayarlandı, ancak bu ayarın stabiliteyi nasıl etkileyebileceğini merak ediyorum. Yüksek frekanslarda daha iyi sonuç alabilmek için bu değeri daha da artırmalı mıyım?
- PL1/PL2 ve Güç Limitleri: 200W/250W güç limitleri ile çalışıyorum. Bunları daha yüksek değerlere çekmem gerekecek mi? Yüksek voltaj ve frekanslar ile daha fazla güç limitine ihtiyaç duyacak mıyım?
- Sıcaklık Sorunları: Şu anda sıcaklıklar oldukça iyi, ancak 5.4 GHz’e çıkarsam sıcaklıkların 85°C'yi geçme olasılığı hakkında ne düşünüyorsunuz? Sıvı soğutma kullanıyorum ve termal performansın yeterli olmasını bekliyorum.