Intel i5-14400F nasıldır, 10 sene götürür mü?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bgnev
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 138
  • Etiketler Etiketler
    14400f
Doğru ama mesela ben 10 sene sonra gene video renderlama yayın açma gibi işlemleri aynı hızda yapabilecek miyim? (Çok render yapıp çok yayın açarmışım gibi )

10 seneye LoL kalır mı belli değil ama büyük ihtimalle alamazsınız, oyunu güncellerler. Last of us'da alırsınız ama 10 sene sonra Last of us mı oynayacaksınız mesela? Sorun o biraz. Yeni oyunlar çıktıkça sistem gereksinimleri artıyor.

Doğru ama mesela ben 10 sene sonra gene video renderleme yayın açma gibi işlemleri aynı hızda yapabilecek miyim.(çok render yapıp çok yayın açarmışsım gibi )
Aynı hızda yapacaksınız işte Aynı hız iyi bir şey değil. Belki 10 sene sonra 8k videolar standart olacak, onu bugünkü hızda renderlayacaksınız

Beklentinize göre hocam, 10 yıl sonra ne olur kimse bilemez ama beklentiyi çok yüksek tutmamak lazım. Oynarsınız ama, ne kalitede nasıl performansta gibi.

Hocam korkunç bir ivmeyle büyüyen bu pazarı , 10 yılı bırakın 3-5 yıl önceden bile tahmin edebilmek çok mümkün değil, onun için siz bugün ve öngörülebilecek en uygun 1-2 yılı hedefleyin, ondan sonrasını zamanı gelince düşünürsünüz. Bir de bana "LOL" demeyin ,hayatımda hiç oynamadığım halde bana dünya kadar para harcatan tek oyun olarak kötü bir anısı var ben de (oğlanı kast ediyorum).

Allah yardımcınız olsun.

İfadeler: mgk
Mantık 2016'da i5 6500 alıp bugün 2026'da Cyberpunk veya GTA 6'yı akıcı oynatmasını beklemekle aynı şeydir. Ofis günlük işler için 10 yılı çıkarır ama oyun ve performans için ömrü maksimum 2-3 senedir. LGA 1700'ün ömrü doldu zaten, ben de 24 çekirdek 13900KF var. En fazla 1-2 yıla emekli etmeyi düşünüyorum, ömrü doldu.

Kral öyle bir işlemciyi herkes kolay kolay emekli edemez ama öyle bişey var türkiye şartlarında insanların alabildiği fiyatlar belli o zaman diyorsunuz ki %90 kitlenin aldığı pc 3 seneye emekli oluyor.

Yeni nesil oyunlar optimizasyon konusunda berbat, sanmıyorum yeni çıkan oyunları oynayabileceğinizi. Ancak ofis programları ve Windows falan açsın diyorsanız evet kesin götürür.

x99 sistemler var hala taş gibi çalışıyorlar, oyunları da iyi kötü açıyorlar.

Kral öyle bir işlemciyi herkes kolay kolay emekli edemez ama öyle bişey var türkiye şartlarında insanların alabildiği fiyatlar belli o zaman diyorsunuz ki %90 kitlenin aldığı pc 3 seneye emekli oluyor.
bütçe ve imkanlar konusunda haklısın, kimse keyfinden sistem yenilemiyor zaten. Ama senin ilk sorun bu bütçeyle beni idare eder mi değil, doğrudan 2026'da sıfır aldığım 14400F 10 yılı çıkarır mı idi.

Bugün hala eski işlemcilerle ekrana görüntü alıp oyun açan çok insan var ama o sistemi kullanmak ile donanımın o güne ayak uydurması aynı şey değil maalesef. 14400F zaten mimari olarak yeni bir teknoloji değil, 2021 çıkışlı çekirdeklerin güncellenmiş hali. 2036 yılına geldiğimizde 15 yıllık bir mimari kalacak elinde. O gün çıkacak yeni nesil bir oyun, tıpkı bugün eski komut setlerini desteklemeyen işlemciler gibi hiç açılmayabilir bile.

Çıkış dönemi: 2024'ün ilk çeyreği. diye bir bilgi var bilmiyorum ne kadar doğru

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…