Intel i7 13700H işlemci çok ısınıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ucanekmek
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 216
  • Etiketler Etiketler
    intel

ucanekmek

Başarılı
Monster Abra A5 v20.3 kullanıcısıyım. Yani işlemcimden hiç memnun değilim. Cihazımda Intel Core i7-13700H. Allah belasını versin böyle işlemcinin. Sadece Discord'da yayın açıyorum ve arkada Brave açık, 6 tane sekmeli bir şekilde 90 derecede çalışıyor.

Fortnite oynuyorum. DirectX 12 grafikler düşük, FG açık, işlemci 95-92 derece takılıyor ama ekran kartı 56 derece, 60 derecede oluyor. Bu değerler normal mi yoksa benim işlemcimde bir problem mi var? He bu arada ekran kartım RTX 4050.

Artı olarak da bakımlarını her 6 ayda bir yaptırıyorum. Bu konulara aşırı özen gösteririm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı soğuk olmaz o kadar yükü işlemciye veriyor.

Ekran kartı %99 kullanıyor işlemci %40 veya %50'lerde geziyor.

Sanki ikisi de ayrı yerde, işlemciyi sınrıladırabilirsin. Oyunlarda ne kadar waat çekiyorsa 15 watt'a düşür.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanki ikisi de ayrı yerde, işlemciyi sınrıladırabilirsin. Oyunlarda ne kadar waat çekiyorsa 15 watt'a düşür.
En son bakmıştım 55 watt veya 60 watt çekiyor. Watt kısıtlarsam performansım da düşecek değil mi?

Boşta kullanırken cihazı dengeli/düşük güç moduna al. İşlemcide veya cihazda sorun yok, 55-60W emcükleyen her laptopun kaderi o.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…