Intel Ultra serisinde hangi işlemci alınabilir?

Oyunda bariz fark var. 5090 olmasa bile fark var.
Şimdi Intel CEO'su Bu Tan ajanlık ile suçlanıyor. Trump olaya el attı. Ben hayatımda ilk kez AM5'e geçtim ve AMD kullandım. 6700K ve Z serisi anakartım var eskiden.

Örneğin 4070 ekran kartı ile Warzone veya BF oynuyorsunuz diyelim, Intel işlemci stabil kalamıyor çatışma ve yoğun sahnelerde(yıkım efektleri vs.). Oyunda çok geride. İleri düzey İngilizce ve İspanyolcam var ve sürekli delirmiş gibi bu konuları takip ediyorum.

Intel Quicksync vardı video için, Nvidia buraya da el atarak Intel'i bitirdi bu konuda.

Soketin uzun ömürlülüğü için bile AMD alınır.

Bunun dışında yok ben özellikle sadece hikayeli oynarım derseniz ucundan kurtarabilir ama yine AMD performansı vermez.

Sizi çok üzmez ancak, Intel global üretim tesislerini de kapatıyor. Batacak bir firma değil, hükümet batırmaz ama durumu iyi değil. Yazsam, buraya sığmaz Intel hakkında okuyup araştırdıklarım.

Intel sadece ısınma sorununu özdü Arrow Lake mimarisinde ancak şimdi Nova Lake ve Panther Lake gelecek vs. Soket değişecek.

285Kya para verene kadar 9000 serisi bir x3D alıp keyfinize bakarsanız, hem de uzun yıllar.

Arkadaşım soğutamadığını söyleyip sistemi satıp AMD topladı. Tabii zevkler ve renkler tartışılmaz başa gelmeden bilinmez.
Intel'in son soketinde ısınma sorunu yok. AMD'den daha az ısınıyor. O sorun 13 ve 14 nesillerinde var.

Hemen gelmişiz araştırmadan yorum yapıyorsun ithamlarına, yaşının onlarca katı kadar birebir kasa yaptım, boş konuşmadığıma emin olabilirsin . Dediklerimi araştırmada serbestsin, hala big.LITTLE yapısının birçok program ve uygulamada sıkıntı olduğunu, hala 250W PL2 değerleri olduğunu ve ufuktaki yeni soketleri göreceksin zaten. Marka peşinde koşmamanı ve mantıklı olana yönelmeni tavsiye ederim. Üstüne bir de bütçen dar ve zamana yayılmış.

Ha bu arada, 2017'den beri aynı soketteyim, 4 sefer işlemci yükselttim Yani kullanıcılar yükseltme yapıyor mantığı olduğu zaman, gidip de Intel alırsan tabii ki yükseltmeyi saçma bulursun çünkü adamlar soketlerinin arkasında bile durmuyorlar adamakıllı. Mesela çıktığı dönemde bile rakip nesil muadilinden %30 fark yiyen 9700K'yı almak yerine AM4 alsaydın bugün bir R9 ya da X3D bir işlemciyle de devam edebilirdin yoluna.

Tavsiye istiyorsan tavsiyem bu, kararına onay arıyorsan onu diğer üyeler yapabilir.

Ikisi de teknik olarak ayni altyapiyi kullaniyor zaten. Dolayisiyla isinma ve performans olarak farkli bir teknoloji olmadigi surece pek bir fark gorememen normal. Orada da x3D devreye giriyor iste. Sen zaten oyun oynayacagim demissin Ultra 9 parasina 9800x3D aliyorsun. O zaman gorursun iste farki ozellikle de rekabetci oyunlarda ki 9800x3D bariz olarak daha ustun bir islemci oyun konusunda. 9950X ile falan karsilastirdin muhtemelen. 2K'da veya 4K'da oynaman onemli degil sen gercek islemci performansina para veriyorsun neticede. Standart ve yuzde 1'lik performans farklari ortada. Uzerine Intel tarafinda hibrit cekirdek yapisiyla ugrasacaksin. Masaustu islemciler bunlar zaten ne gerek var E-core ve P-core yapisina.

9700K aldigin donem 2700X alsaydin muhtemelen ayni anakartta 5800x3D'ye gecis yapabilirdin. Dolayisiyla ekran kartini da rahatlikla 4070 Ti - 5070 seviyelerine cikarabilirdin sisteme mudahale etmeden. Intel tarafinda ne olacagi belli degil, yol haritasi bilinmiyor. AMD bu konuda da onde.

Bunun üstüne yorum yapmaya gerek yok zaten. İlla Intel alınacaksa da paranız hangisine yetiyorsa onu alabilirsiniz ama hiçbir mantığı yok. Laptop olsa tercih edilebilir ki ben de Intel tercih ettim ama PC'de saçma.

Ama Skull and Bones'da %3 geride hocam farkları yok alınmaz ki... (!)
Senin de @ShadowLegion hocamın da ağzınıza sağlık.

Intel'in son soketinde ısınma sorunu yok. AMD'den daha az ısınıyor. O sorun 13 ve 14 nesillerinde var.
Termal olarak aşırı kısıtlılar hocam çünkü, yoksa PL değeri aynı. Hatta işte bulsam haberin linkini atacağım da bulamadım telefonda, herifler o kadar kısıtlamış ki işlemciyi 8 p core içeren bir işlemcinin 7p'sini kapatıyorsun, performansın artıyor Çekirdeklere o güç yetmiyor tam kapasitelerini sergilemek için.

Bunun üstüne yorum yapmaya gerek yok zaten. İlla Intel alınacaksa da paranız hangisine yetiyorsa onu alabilirsiniz ama hiçbir mantığı yok. Laptop olsa tercih edilebilir ki ben de Intel tercih ettim ama PC'de saçma.

Laptopta E-core ve P-core yapisi mantikli zaten. Ben orada da Ryzen islemcileri fiyat da isin icerisine girince onde gorsem de firmalar, anlasmalari geregi her urune - kasaya Ryzen islemci koymuyor. Koysa da tepe modelini koymuyor. Dolayisiyla orada biraz da mecburi bir secim yapiyorsun uzerine fark masaustu tarafindaki kadar olmadigindan yine cok siritmiyor.

Ama Skull and Bones'da %3 geride hocam farkları yok alınmaz ki... (!)
Senin de @ShadowLegion hocamın da ağzınıza sağlık.

Arkadas muhtemelen 9700X - 9900X - 9950X ile falan karsilastirdi. x3D'lerden haberi olmayabilir zira pek bir performans farki yok kisminin anlami olmuyor.

Mantık çok saçma. Şu an zaten firmaların parçalarını tanıtması yaklaşıyor. Yan bileşeni alana kadar firma yeni ürününü tanıtacak. 1 senelik periyotta abes kaçıyor bu mantık. Full biriktir öyle al daha mantıklı. Bu şekilde alacaksan 285K al.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…