Şimdi YT üzerinde taraflı ve Intel tarafından fonlanan kanallar haricinde şu video güncel ve Gamer's Nexus öyle bir büyük bir etkiye sahip ki adamlar 9070 XT yapılırken AMD ile bire bir görüşerek oyuncuların beklentilerini anlatmıştı. Fiyatlandırma konusunda baskı yapmışlardı ve nispeten de işe yaradı. Bu adamlar NVIDIA'ya bile kafa tutuyor. Intel'i ben de seviyorum, AMD sevmiyorum ki Intel fanboyuyum diyebilirim. AM5 BIOS'unu çözdüm ama halen Intel'in BIOS'unu daha çok seviyorum. Hiç kimse rekabetin bitmesini ve Intel'in bitmesini istemiyor zaten ama Intel yıllarca insanları aptal yerine koydu, öyle burunları havadaydı ki şu anda mahvoldular. Bunu hak ettiler. AMD de ileride bunu yaşayabilir güç zehirlenmesinden dolayı.
Intel 15.000 çalışanı kovdu. Çalışanların Intel'in mevcuttaki kötü durumunun yegane sorunlusu olarak gösterilmesi de kabul edilemez.
Gamer's Nexus diyor ki işler kötü gittiği halde adam halen sağda solda inşaat yapmaya devam ettiler ve bu inşaatları durdurmak zorunda kaldılar.
Biz Intel'iz anlıyız, şanlıyız TSMC ile işimiz olmaz deyip AMD'yi küçümseyip implode (Kendi içine patladılar).
Bu saatten sonra soket desteği getirecek, AMD'den ciddi ucuza satacak ve Windows ve BIOS ile ilgili sorunları çözecek ki piyasaya tutunsun.
Hayat acımasız koskoca imparatorlukların battığı bu dünyada hiçbir güç kalıcı değil. Bu güç zehirlenmesini yaşayan her şirket veya devlet öyle ya da böyle batar. Emin olun bugün NVIDIA kötü duruma düşecek desek kimse inanmaz ama parlak ceketi giyip 5070'i 4090 ile aynı diye pazarlamaya devam ederse jensen durumu öyle ya da böyle iyi olmayacak.
Şimdilik Intel'de olduğu gibi insanlar mesela 5070'i almaya devam ediyor ama NVIDIA da bundan sonra kendisinden bekleneni yapmazsa emin ol tüketici cezalandırır.
9070 XT rekor kırdı ve halen de bazı ülkelerde stok sorunu var, yeni yeni çözüldü.
Uzun bir yazı oldu ama kısaca makûl düşünüp fanboyluğu ve marka sempatisini bir tarafa bırakıp para harcamalıyız.
Son olarak artık upscaler, Ray Tracing, NPC'ler, oyun içi efektler derken işlemcinin iyi olması da GPU kadar önemli günümüzde.
7600X + 4070 kullanıyorum. Isınma sorunun yok ikisinde de ama hogwards Legacy'de Full ayarlar Full RT son ayarlarda ekran kartı kullanımı bazı sahnelerde 92-93'lere düşüyor. 9800X3D olsa düşmez mesela. Yani yetiyor ama 7600X güçlü olduğu halde zorluyor. Bu açılardan bakmak lazım.