Internet Explorer ve Microsoft Edge sizin için ne işe yarar?

Makaleler
8
Merhaba arkadaşlar. Sizin için Internet Explorer ve/veya Microsoft Edge'in kullanım amacı nedir? :D

Uzun yıllar boyunca benim için IE ve Edge'in tek kullanım amacı Chrome indirmek idi. Edge Chromium geldikten sonra direkt internete girmek amaçlı kullanmaya başladım fakat bugünlerde de Firefox'u deniyorum. Haziran 2025'te Manifest V2 hem Chrome hem de Edge'den kalktığı zaman Edge'in (ve aynı zamanda Chrome'un) kullanım amacı Firefox indirmeye dönebilir benim için :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. Sizin için Internet Explorer ve/veya Microsoft Edge'in kullanım amacı nedir? :D

Uzun yıllar boyunca benim için IE ve Edge'in tek kullanım amacı Chrome indirmek idi. Edge Chromium geldikten sonra direkt internete girmek amaçlı kullanmaya başladım fakat bugünlerde de Firefox'u deniyorum. Haziran 2025'te manifest V2 hem Chrome hem de Edge'den kalktığı zaman Edge'in (ve aynı zamanda Chrome'un) kullanım amacı Firefox indirmeye dönebilir benim için :)

Formattan sonra Google indirmek.

Edge gayet kullanılabilir bir browser. Yenilendiğinden beri kullanıyorum.
Haziran 2025'te Manifest V2, Chromium tabanından komple kalkacak. Tüm eklentiler zorunlu olarak Manifest V3'e geçecek. Manifest V3'te ise reklam engelleyiciler çok daha kısıtlı hale gelecek. Bu yüzden de hem Chrome, hem Edge hem de diğer Chromium tabanlı tarayıcılarda reklam engelleyiciler 2025'ten itibaren çok daha kısıtlı çalışacaklar.

Firefox ise şu anda Manifest V2 desteğini sunmaya devam edecek. Yani uBlock Origin gibi eklentiler Firefox'ta çatır çatır çalışmaya devam edecek. Ayrıca zaten uBlock Origin'in geliştiricileri Firefox'u öneriyor. Manifest V2/V3'ten bağımsız bir şekilde uBlock Origin, Firefox'ta daha iyi çalışıyor.

Ben de zaten sırf bu yüzden Firefox'a geçişi değerlendiriyorum ve Firefox'u deniyorum. Yoksa ben de ağır bir Edge kullanıcısıydım.

Edge gayet gibi gözükse de senin tarayıcıda neler yaptığının görüntüsünü alma ayarı açık ve kapatılmıyor. Gizlilik konusunda sınıfta kalmış bir tarayıcı.

Edge gayet gibi gözükse de senin tarayıcıda neler yaptığının görüntüsünü alma ayarı açık ve kapatılmıyor. Gizlilik konusunda sınıfta kalmış bir tarayıcı.
Yahu kardeşim, ben banka işi olmayan, bir tane debit card kullanan, maillerde sadece Steam'i kaydeden adamım, yazıştığım bi' anam, babam, iki üç de arkadaşım var. Sosyal medya kullanmıyorum, yani hani benim bilgimi alsa ne yapacak? Gidip +18 siteye giriyorsam da alsın görüntüsünü ne yani bana ne? Bu gizlilik şeyini bu kadar takacaksak daha internet, telefon, bilgisayar hiç kullanma anasını satayım.

Yahu kardeşim, ben banka işi olmayan, bir tane debit card kullanan, maillerde sadece Steam'i kaydeden adamım, yazıştığım bi' anam, babam, iki üç de arkadaşım var. Sosyal medya kullanmıyorum, yani hani benim bilgimi alsa ne yapacak? Gidip +18 siteye giriyorsam da alsın görüntüsünü ne yani bana ne? Bu gizlilik şeyini bu kadar takacaksak daha internet, telefon, bilgisayar hiç kullanma anasını satayım.
Temel düzeyde gizlilik esastır. Senin ISP'den ve paket izleyicilerinden gizli kalman için https var. Ancak sen bu özelliği olan bir tarayıcıyı kullandığın için tüm her şeyin meydanda oluyor. Suç işlemiyorsan hiç bir sorun yok.

Temel düzeyde gizlilik esastır. Senin ISP'den ve paket izleyicilerinden gizli kalman için https var. Ancak sen bu özelliği olan bir tarayıcıyı kullandığın için tüm her şeyin meydanda oluyor. Suç işlemiyorsan hiç bir sorun yok.
Suç işlemiyorum. O zaman bence de sorun yok. Debit cardımın numarasını da Çin hükümetine satacaksa da satsın, markette 5 lira.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt