İnternet, hız testinde iyi sonuçlar vermesine rağmen yavaş

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan erenvortex
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 177

erenvortex

Uzman
Merhaba arkadaşlar. MSI H310M Pro-D Plus anakarta sahibim. Ethernet kullanıyorum ve modeli RTL8111H. Son zamanlarda internetim bir garip. SpeedTest yapıyorum olması gerektiği gibi 100mbps download 10mbps upload veriyor ve ping de düşük. Ancak sayfalar geç yükleniyor, dosyalar yavaş iniyor bazen kb/s olarak indiriyor. Driver desteği deseniz çok garip anakart sitesine bakıyorum başka station-drivers'da başka driver var hangisi daha güncel hangisini kurmam gerekiyor anlayamıyorum. Ethernet kabloma baktım biraz yırtılma var gibi belki ondandır bilmiyorum ama öncelikle yazılımsal çözümleri denemek istiyorum. YouTube videosu bile dönerek açılıyor yani bu kadar hızlı bir internette bu normal değil. Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.

Bufferbloat test sonuçları da burada.

Yok mu yardımcı olabilecek birisi?

@Recep Baltaş Hocam yardım edemez misiniz?

Son düzenleme:
Sürücümü oradan indirdim ancak düzelen bir şey olmadı. Modem Netmaster Infinity 401
Bu modem sıkıntılı çoğu kullanıcı şikayetçi aynı sorundan. DNS değiştirip deneyin. Modem arayüzünde SQM ve QoS ayarları varsa açabilirsin. Olmazsa modemi sıfırlayın.

Bu modem sıkıntılı çoğu kullanıcı şikayetçi aynı sorundan. DNS değiştirip deneyin. Modem arayüzünde SQM ve QoS ayarları varsa açabilirsin. Olmazsa modemi sıfırlayın.
SQM ayarı açık ama QoS yok. Ve evet biliyorum ben de şikayetçiyim aslında. Ayrıca yarın sabaha kadar düzelmezse önce sıfırlayacağım sonra da servisi arayacağım. Gerçekten bıktım artık.

SQM ayarı açık ama QoS yok. Ve evet biliyorum ben de şikayetçiyim aslında. Ayrıca yarın sabaha kadar düzelmezse önce sıfırlayacağım sonra da servisi arayacağım. Gerçekten bıktım artık.
Yapılacak bir şey yoktur. Modemi değiştirmelerini isteyin. Kablonun hasarı fazlaysa değiştirin. Sorunu çözmez (Çözeceğine ihtimal vermiyorum.) ama değiştirin. Sonradan sıkıntı olmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…