İnternet için eve nasıl kablo çekilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Dark_Creative
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 258
  • Etiketler Etiketler
    kablo

Dark_Creative

Çalışkan
Ev değiştiriyorum. Yeni taşınacağım eve GIBIRNet bağlatmayı düşünüyorum. Kendilerine sordum; 650 TL kurulum ücreti alıyorlarmış. Eve kablo çekili olmadığını söylediğimde ise, elektrikçi vasıtasıyla çektirmemi önerdiler.

Nasıl yapacağımı bilmiyorum, çünkü tanıdığım bir elektrikçi yok. Kendim çekmek istesem, nereden çekileceğini bilmiyorum. Taşınacağım yerde VDSL altyapı mevcut.

Bilgi: Apartmana taşınmıyorum 1 katlı müstakil evin zemin katına taşınıyorum. (zemini sayarsak 2 kat).
Ek: Ev sahibi üst katımda oturuyor ve internet kullanmıyorlar (yaşlılar zaten) ondan çektirme gereksinimi bile duymamışlar.

Binada ankastre kutusu var mı?

Binada ankastre kutusu var mı?
Eki Görüntüle 140738
yok malesef

Sen hemen uğraşma diğer forumda cevaplamıştım sorunu önce TT çeksin onlar gelince elektrikçi bul derse ararsın.

4 dairden az olan binalara ankastre çekilmiyor, kablo çekilir ya yan daireden ya da ana hattan.

Telefon direğinden mi çekiliyor kablo hiçbir bilgim yok Air fiber kullanıyordum ping sorunu olduğu için onu kullanmayı düşünmüyorum pek TT çeksin demişsin bir de GIBIRNet alacağım TT müşterisi değilim yine de ilgilenirler mi?

Telefon direğinden çekiyorlardı "bence". Bende de ankastre kutusu yok. Kabinden direğe oradan eve geliyordur muhtemelen. GIBIRNet hakkında bilgim yok GigA Man hocamız cevaplasın.

Evet istersen bizden kayıt açalım TT çekmezse sen çektirmekle uğraş genelde çok yormuyorlar bölgendeki ekip cins değilse.

Evet istersen bizden kayıt açalım TT çekmezse sen çektirmekle uğraş genelde çok yormuyorlar bölgendeki ekip cins değilse.

Şimdi ankastre var yan bina dışında monteli telefon kutusu var işte ondan çekmiş snrm herkes altyapı sorgulama da boş port var gözüküyor şimdi Türk Telekom'a kayıt açsak kendileri o ankastreden benim evime kablo çekiyorlar mı yoksa ben kablonun ankastre kısmını mi hallettirebilirim sadace Türk Telekom'a.

TT kendi çeker çok uzak kalmıyorsa, sen kayıt açtır, istersen biz açalım kaça anlaştın gıbır ile.

TT kendi çeker çok uzak kalmıyorsa, sen kayıt açtır, istersen biz açalım kaça anlaştın gıbır ile.

Gerek yok kayıt açmana kendim çekerim sanırım GIBIRNet bağlamayı yapıyor kendi ankastreye ben ankastre ye kadar kablo çekmem yeterli sanırım.

Gerek yok kayıt açmana kendim çekerim sanırım GIBIRNet bağlamayı yapıyor kendi ankastreye ben ankastre ye kadar kablo çekmem yeterli sanırım.

Siz Türk Telekom'dan yanıt almadan bir şey yapmayın büyük ihtimalle kendileri çeker, sadece satış siparişi girsin GIBIRNet.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…