İnternet indirme hızı sürekli değişiyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ayaz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 395

Ayaz

Uzman
Makaleler
2
Türk Telekom'un 24 Mbps paketine sahibim. Upload hızım genelde 11-12 civarı seyrediyor fakat indirme hızımda sürekli bir değişim var. 22, 16, 8, 3, 5 Mbps gibi değerlerle sürekli değişiyor. Internet Download Manager gibi interneti tam kullanan bir programla indirme yaparken bile ilk başta 3MB/s ile inerken 2'ye 1.5'a hatta 500 kilobayta kadar düşüyor ve geri yükseliyor. Online oyunlarda ise CS2'den örnek vermek gerekirse 60ms ile devam ederken bir anda 500'e hatta 1000'e fırlıyor sonra geri kendini toparlıyor ve sürekli bu döngü içerisinde geziniyor. Modemi sıfırlayıp baştan kurulum yaptım ama yine aynı devam ediyoruz. Kendi telefonum ile ve evdeki başka laptop ile yine hız testi yaptım fakat sonuç aynı. Ayrıca modemim ASUS DSL-N16.

Son düzenleyen: Moderatör:
Türk Telekom'un 24 Mbps paketine sahibim. Upload hızım genelde 11-12 civarı seyrediyor fakat indirme hızımda sürekli bir değişim var. 22, 16, 8, 3, 5 Mbps gibi değerlerle sürekli değişiyor. Internet Download Manager gibi interneti tam kullanan bir programla indirme yaparken bile ilk başta 3MB/s ile inerken 2'ye 1.5'a hatta 500 kilobayta kadar düşüyor ve geri yükseliyor. Online oyunlarda ise CS2'den örnek vermek gerekirse 60ms ile devam ederken bir anda 500'e hatta 1000'e fırlıyor sonra geri kendini toparlıyor ve sürekli bu döngü içerisinde geziniyor. Modemi sıfırlayıp baştan kurulum yaptım ama yine aynı devam ediyoruz. Kendi telefonum ile ve evdeki başka laptop ile yine hız testi yaptım fakat sonuç aynı. Ayrıca modemim ASUS DSL-n16.

Modem arayüzünden hat görsellerini ve bir hız testi ekranını paylaşırsanız daha çok yardımcı olunur.

Modem arayüzünden hat görsellerini ve bir hız testi ekranını paylaşırsanız daha çok yardımcı olunur.
Hocam hat görsellerinden kastınız ne bilmiyorum ama şansa hız testi 22 mbps veriyor şu an. Tekrar ederse paylaşacağım en azından onu.
Bende de bu sorun vardı, ethernet kablosu ile çözdüm.
Hocam modemle aramda en az 10 metre var, o kadar kablo çekemem.

Hocam hat görsellerinden kastınız ne bilmiyorum ama şansa hız testi 22 mbps veriyor şu an. Tekrar ederse paylaşacağım en azından onu.

Hocam modemle aramda en az 10 metre var, o kadar kablo çekemem.

Modem arayüzünde hat değerleri, DSL istatistikleri gibi bir şey olması lazım.

Modem arayüzünde hat değerleri, DSL istatistikleri gibi bir şey olması lazım.
Modem arayüzüne girip hat değerlerini atar mısın?
1720629383691.webp

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt