İnternete erişim sağlıklıysa sorun yoktur.
Bahsettiğiniz ışık bilgisayara giden kablonun belirttiği ışıksa normal çünkü veri akışı olduğunu gösterir. Ancak eğer bahsettiğiniz DSL ışığı ise bir problem olabilir çünkü sabit yanmalı. Bazı durumlarda yanıp yanıp söner ve kapanır, bu DSL erişimini sağlıklı kuramamasından kaynaklanır. Aynı problemi yaşadım ancak çözümü için bir ücret ödemek istemediğimden stabil olmasa da kullanıyorum. Şimdi ilk olarak modem eski mi değil mi ona bakmak gerekli, eski modemler eskidikçe arıza yapmaya kopukluk çıkarmaya başlıyor. Eğer modem yeniyse DSL kablosunda problem olması muhtemel, ben değiştirdiğimde en azından asla stabil olmayan internetim nispeten stabil oldu. Onun dışında önceden binanın internet kutusunda problemler yaşamıştım, portu kafasına göre değiştiren işbilmez saha ekipleri dolayısıyla. Bunun dışında binaya kadar 90-120 Mbps geliyor ancak aşağıdan yukarıya yani benim kata 67 Mbps net görüyor daha da çıkmıyor.
En sağlıklı çözüm şu şekilde olur, işten gerçekten anlayan birisini çağırıp kontrol ettirmek ve gerçekten sorun varsa düzelttirmek. Ardından modem eskiyse yenilemek, DSL kablosu sıkıntılıysa değiştirmek.