İnternet üzerinden en fazla ne yapılabilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan eymensari
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 51

eymensari

Uzman
ATM'nin önünde bir adam QR kodu ile işlem yapacağından dolayı internet paylaşmamı istedi ben de paylaştım sizce bir sorun olur mu? Diyelim ki benim internetimi kullanarak illegal şeyler yaptı o zaman benim başıma bir şey gelir mi? En fazla ne yapmış olabilir.

ATM'nin önünde bir adam QR kodu ile işlem yapacağından dolayı internet paylaşmamı istedi ben de paylaştım sizce bir sorun olur mu? Diyelim ki benim internetimi kullanarak illegal şeyler yaptı o zaman benim başıma bir şey gelir mi? En fazla ne yapmış olabilir.
- Başka birinin internet bağlantısını paylaşmak, bazı riskler taşır. Eğer internetinizi paylaştığınız kişi kötü niyetli birisi ise ve bu bağlantı üzerinden illegal şeyler yaparsa, sizin üzerinize de yasal sorunlar kalabilir.

- Böyle durumların önüne geçmek için dikkat edilmesi gereken noktalar:
- Başkalarıyla internet paylaşırken kişiyi tanımak önemlidir. Bu kişiyle ilgili bilgileri bilmeden bağlantı paylaşmamak daha güvenli olur.
- Eğer paylaşım yaptıysanız, internet bağlantınızı kullanırken tüm faaliyetlerinizi gözlemleyin. Şüpheli etkinlikler gözlemlerseniz hemen internet bağlantınızı kapatın.
- Kendi bağlantınız üzerinden yapılan işlemleri takip etme imkanınız yoktur. Ancak, kötü niyetli bir kullanıma maruz kalırsanız, bunun hukukî sonuçları olabilir.

- En fazla hangi işlemleri yapmış olabileceği konusunda:
- Yasa dışı indirme işlemleri,
- Kötü amaçlı yazılım dağıtımı,
- Dolandırıcılık girişimleri,
- Hırsızlık veya sahte kimlik kullanımı gibi işlemler söz konusu olabilir.

- Bunları göz önünde bulundurarak, gelecekte internetinizi başkalarıyla paylaşmaktan kaçınmanızı ve gerekirse bir güvenlik uzmanına danışmayı öneririm.

Geri
Yukarı Alt