ATM'nin önünde bir adam QR kodu ile işlem yapacağından dolayı internet paylaşmamı istedi ben de paylaştım sizce bir sorun olur mu? Diyelim ki benim internetimi kullanarak illegal şeyler yaptı o zaman benim başıma bir şey gelir mi? En fazla ne yapmış olabilir.
- Başka birinin internet bağlantısını paylaşmak, bazı riskler taşır. Eğer internetinizi paylaştığınız kişi kötü niyetli birisi ise ve bu bağlantı üzerinden illegal şeyler yaparsa, sizin üzerinize de yasal sorunlar kalabilir.
- Böyle durumların önüne geçmek için dikkat edilmesi gereken noktalar:
- Başkalarıyla internet paylaşırken kişiyi tanımak önemlidir. Bu kişiyle ilgili bilgileri bilmeden bağlantı paylaşmamak daha güvenli olur.
- Eğer paylaşım yaptıysanız, internet bağlantınızı kullanırken tüm faaliyetlerinizi gözlemleyin. Şüpheli etkinlikler gözlemlerseniz hemen internet bağlantınızı kapatın.
- Kendi bağlantınız üzerinden yapılan işlemleri takip etme imkanınız yoktur. Ancak, kötü niyetli bir kullanıma maruz kalırsanız, bunun hukukî sonuçları olabilir.
- En fazla hangi işlemleri yapmış olabileceği konusunda:
- Yasa dışı indirme işlemleri,
- Kötü amaçlı yazılım dağıtımı,
- Dolandırıcılık girişimleri,
- Hırsızlık veya sahte kimlik kullanımı gibi işlemler söz konusu olabilir.
- Bunları göz önünde bulundurarak, gelecekte internetinizi başkalarıyla paylaşmaktan kaçınmanızı ve gerekirse bir güvenlik uzmanına danışmayı öneririm.