İnterneti başka modem ile dağıtırken hızı tam alamamak

azuw

Uzman
Merhaba, evimde 1Gbps internet var. Ev iki katlı, oturduğum yerde sorun yok. Evdeki router ile tam hız alabiliyorum fakat elimde fazladan modem vardı. Bunu da dağıtıcı olarak kullanmak istiyorum, hem kablolu hem kablosuz bağlantıyı sağladım ama hız 100 Mbps geçmiyor. Modem TP-Link VR600. Başka kablo denedim, başka porta taktım yok sonuç hep 100 Mbps. Bunun bir yöntemi falan var mı? Bilen aydınlatabilir mi?

Modemin portları 100 Mbps olduğu için öyledir. Gigabit portlu modem/router lazım.
Ya da kablo 100 mbpsliktir. CAT6 ve üzeri kablo alın.

Modemin portları 100 Mbps olduğu için öyledir. Gigabit portlu modem/router lazım.
Ya da kablo 100 mbpsliktir. CAT6 ve üzeri kablo alın.

Ustam yorumun için teşekkür ederim portlar 1000 Mbps TP-Link kullandığımda ana router olarak 1000 Mbps alabiliyorum dağıtıcı olarak kullandığımda alamıyorum kablolar aynı kablo kullanıyorum fakat dağıtıcı olduğu zaman 100 Mbps geçmiyor.

Ayarlardan 1000Mbps full duplex gibi bir şey olması lazım. Onu aktif et. Eğer yoksa bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…