sbbo

Yetkin
Yer
Windhelm

Yaklaşık 5 yıl önce Doğukan Adal’ın bu videosuna denk gelmiştim. Kısaca özetlemek gerekirse, bu şarkı 80’li yıllarda bir Alman radyosunda bir dinleyici tarafından kaydediliyor fakat parçanın yıllarca kime ait olduğu bulunamıyor. Videoyu izleyip parçayı dinledikten sonra gerçekten çok etkilenmiştim. Bu gece işten geldikten sonra yine bu parçayı dinlemek istedim. Aradığımda bu videoyu buldum. İlk başta cover sandım fakat açıklamayı okuyunca, 80’li yıllarda bu parçayı besteleyen ve söyleyen grubun gerçekten bu grup olduğunu öğrendim. İnternetin en gizemli şarkılarından biri artık çözüldü. Bu kadar yıl boyunca internette dolaşan teori, tartışma ve spekülasyonlardan sonra sonunda gerçeğin ortaya çıkmış olması garip bir şekilde içimi rahatlattı. Hem o dönemin atmosferini taşıyan bir şarkının hem de böyle bir gizemin bu kadar uzun süre çözülememiş olması beni her zaman etkilemişti. Şimdi ise arkasındaki gerçek grubu bilerek dinlemek, şarkıya bambaşka bir anlam katıyor.

Yıllar önce beni bu kadar etkileyen bir hikâyenin bugün çözüldüğüne tanık olmak tuhaf bir nostalji hissi uyandırdı. Sanki kapatılmamış bir dosya sonunda kapanmış gibi. Artık parçayı her dinlediğimde bu uzun yolculuğu da hatırlayacağım.

Müzik;

Son düzenleme:

Aynı zamanda şarkının orijinal kasetini yayınlamışlar. Şarkı her haliyle çok güzel, ama ilk ortaya çıktığı hali o nostalji hissini 10 ile çarpıyor sanki.

İnternet sayesinde 40-50 yıl sonra bir grup tekrardan birleşmiş oldu. Bu muazzam bir olay. Buna tanıklık etmek de öyle.

Aynı zamanda şarkının orijinal kasetini yayınlamışlar. Şarkı her haliyle çok güzel, ama ilk ortaya çıktığı hali o nostalji hissini 10 ile çarpıyor sanki.

İnternet sayesinde 40-50 yıl sonra bir grup tekrardan birleşmiş oldu. Bu muazzam bir olay. Buna tanıklık etmek de öyle.

Wave müzik türü zaten nostaljik tınılar barındırıyor. Bir de gerçekten o dönemde çıkmış bir wave parçasıysa tadından yenmiyor. Dediğiniz gibi, her hali güzel ama ilk hali her zaman daha özel.