iOS 18'de neden RCS yok?

Makaleler
1
Yer
Denizli
Merak ettim. Bu görüntüler ablamın telefonundan.

IMG-20240920-WA0002.webp

IMG-20240920-WA0003.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu şekilde bir açıklama buldum araştırdığımda :

İngilizce Orijinal Metin :

Apple's official line for not adopting RCS is that the standard didn't meet its strict security criteria. The official RCS specification doesn't feature end-to-end encryption. Some RCS messaging services, like Google Messages, are encrypted by default, but that isn't required.

Çeviri Metni :

Apple'ın RCS'yi benimsememesinin resmi açıklaması, standardın katı güvenlik kriterlerini karşılamadığıdır. Resmi RCS spesifikasyonu uçtan uca şifrelemeyi içermez. Google Mesajlar gibi bazı RCS mesajlaşma servisleri varsayılan olarak şifrelenir, ancak bu gerekli değildir.

Şu şekilde bir açıklama buldum araştırdığımda :

İngilizce Orijinal Metin :

Apple's official line for not adopting RCS is that the standard didn't meet its strict security criteria. The official RCS specification doesn't feature end-to-end encryption. Some RCS messaging services, like Google Messages, are encrypted by default, but that isn't required.

Çeviri Metni :

Apple'ın RCS'yi benimsememesinin resmi açıklaması, standardın katı güvenlik kriterlerini karşılamadığıdır. Resmi RCS spesifikasyonu uçtan uca şifrelemeyi içermez. Google Mesajlar gibi bazı RCS mesajlaşma servisleri varsayılan olarak şifrelenir, ancak bu gerekli değildir.
Ama haberlerde geldi ve çalışıyor diyorlar.

Bölgesel kısıtlamalar ve Apple'ın RCS desteği getirme konusunda temkinli davranmasıdır muhtemelen. Yakında kullanıma açılır diye düşünüyorum Türkiye'de.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt