iOS’da Chrome kullanmak

Safari Windows'ta olsa dusunmeden kullanirim.

Kesinlikle bende öyle hocam. Normalde Windows da da varlardı ama desteği kestiler. Keşke tekrar destek vermeye başlasalarda Safari, Apple dan bağımsız bir şekilde bir marka olarak yürüse.

Apple'in saçma politikasi yuzunden
Yok, saçma değil. Epey büyük bir saldırı vektörünü WebKit dışında elimine etmiş oldular kendileri.

Epey büyük bir saldırı vektörünü WebKit dışında elimine etmiş oldular kendileri.

Acik gelmesin diyerekten tekellik yapiyorlar. Hadi bir sorunu elimine etmek istiyorlarsa o zaman WebKit'e niye dogru duzgun standart destegi veremiyorlar? Apple Safari konusunda cok berbat. Rakiplerine gore bagimsiz güncelleme vermiyor Safari'ye, iOS ve macOS ile geliyor. Bu da diger tarayiclara gore geriden gelmesine neden oluyor. Zaten bu tekellik yuzunden EU basini agritti Apple'in. Ve onlar da App Store karari gibi berbat bir cozum getirdiler. Amaclarinin güvenlik oldugunu hiç sanmiyorum benim fikrimce.

Acik gelmesin diyerekten tekellik yapiyorlar.
JIT/dinamik kodun yasaklanması her halükarda sadece uygulama değil sistemin genel güvenliği için önemli bir karar, yani öyle azımsanacak bir ölçüde de değil. İşlerine gelmiştir ama esas sebebi güvenliktir.
WebKit'e niye dogru duzgun standart destegi veremiyorlar? Apple Safari konusunda cok berbat. Rakiplerine gore bagimsiz güncelleme vermiyor Safari'ye, iOS ve macOS ile geliyor.
Averaj kullanıcı işini görmeye devam ediyorsa çok da fifi yani ne yalan söyleyeyim. JXL'e yer vermeyen Chrome'un zibilyon tane çıkardığı web standardına rest çekseler ideolojik olarak desteklerim.

Google hizmetlerini sevmiyorum. Telefonda Safari, bilgisayarda Edge kullanıyorum.

iOS'ta Chrome kullanmak saçma değil mi? En azından adblock olan bir tarayıcı kullanmak mantıklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…