Merhaba, birkaç hafta önce iOS 26 beta 1 kurmuştum, sonra beta 2 ve ardından beta 3'ü kurdum. Birkaç gün kullandıktan sonra, bugün iPad'i kullanırken kullandığım uygulamada sorun oluştu. Cihazı yeniden başlattım ve bootloop yapmaya başladı. Yaklaşık 2 dakika sonunda recovery ekranına geldi. "Continue" deyip şifremi girdim, ancak hata verdi. Şu an recovery ekranının başındayım, ayrıca bilgisayar cihazı görmüyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim, yardımcı olursanız sevinirim.
Aşağıdaki adımları izleyerek iPad’inizi recovery modundan çıkarmaya çalışabilirsiniz:
1.
iTunes veya Finder Güncellemesi:
- Bilgisayarınızdaki iTunes veya Finder’ı en son sürüme güncelleyin. iTunes kullanıyorsanız, Windows veya macOS için en güncel sürümü tercih edin.
2.
Cihazı Bağlama:
- iPad’inizi bilgisayara bağlayın. Eğer bilgisayar iPad’i algılamıyorsa, kablonun sağlam olduğundan emin olun ve farklı bir USB portu deneyin.
3.
Recovery Moduna Alma:
- iPad’inizi kapatın.
- Ardından, yukarı ve aşağı ses tuşlarına hızlıca basıp bırakın, ardından ses açma tuşuna basılı tutun. Ekranın üst kısmında Apple logosunu gördüğünüzde, ses açma tuşunu bırakmayın. Recovery ekranı geldiğinde bırakın.
4.
iTunes veya Finder’da iPad’i Seçin:
- Bilgisayarınızda iTunes veya Finder uygulamasını açın.
- iPad’iniz için bir seçenek belirecek: "Güncelle" veya "Restore" (Yeniden Yükle).
- "Güncelle" seçeneğini seçin; bu, işletim sistemini yeniden yüklemeye çalışacak ve mevcut verilerinizin mümkün olduğunca korunmasını sağlayacaktır.
5.
Restore (Yeniden Yükle):
- Eğer güncelleme işe yaramazsa veya hatalar devam ederse, "Restore" seçeneğini seçin. Bu işlem, iPad’inizi fabrika ayarlarına döndürecektir. Bu durumda tüm veriler silinecektir.
6.
Cihazın Yeniden Başlatılması:
- Süreç tamamlandığında, iPad’iniz yeniden başlayacak. Kurulum talimatlarını takip edin.
7.
Backup’tan Geri Yükleme:
- Eğer bir yedekleme varsa, tekrar kurulumdan sonra verilerinizi geri yüklemeniz mümkün olacaktır.
Eğer yukarıdaki adımlar çözüm sağlamazsa, daha fazla destek almak için Apple Destek ile iletişime geçmenizi öneririm.