ozgunokia

Yetkin
Makaleler
1
iPadOS 18 Beta kurulu bir iPad 9. nesil’e sahibim. Arada kasıyor ve çok fazla depolama yiyor. Şu an sürümü düşüremem ancak önümüzdeki günlerde bir bilgisayara sahip olacağımdan sürümü düşürebilirim. iPadOS 17.5 kuracaktım ancak diğer iPadOS sürümleri kurulursa sıkıntı çıkar mı? Mesela iPadOS 16.5.1 sürümü. Eğer 16.5.1 kurarsam (IPSW sitesiyle) ilerleyen yıllarda uygulama desteği kesilmeye başladığında bilgisayara sahip olmaya gerek kalmadan ayarlardan en son sürüme iPad’imi güncelleyebilir miyim? Evet eski sürümde kalmak kulağa mantıksız geliyor ancak 64 GB iPad 9’a sahibim ondan dolayı soruyorum. Yoksa güncel kalmak için ben de 17.5’e düşürürdüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
iPadOS 18 beta kurulu bir iPad 9. Nesil'e sahibim. Arada kasıyor ve çok fazla depolama yiyor. Şu an sürümü düşüremem ancak önümüzdeki günlerde bir bilgisayara sahip olacağımdan sürümü düşürebilirim. iPadOS 17.5 kuracaktım ancak diğer iPadOS sürümleri kurulursa sıkıntı çıkar mı? Mesela iPadOS 16.5.1 sürümü. Eğer 16.5.1 kurarsam (ıpsw sitesiyle) ilerleyen yıllarda uygulama desteği kesilmeye başladığında bilgisayara sahip olmaya gerek kalmadan ayarlardan en son sürüme IPad'imi güncelleyebilir miyim? Evet eski sürümde kalmak kulağa mantıksız geliyor ancak 64 GB iPad 9'a sahibim ondan dolayı soruyorum. Yoksa güncel kalmak için ben de 17.5'e düşürürdüm.

Hocam şu an iPadOS kaç GB yer kaplıyor ?
iPadOS 16.5.1 ile iPadOS 17.5 büyük ihtimalle 10 GB fark vardır.
Hocam iOS şöyle bir sorun var adam hafifletmek yerine daha çok yer kaplayan bir işletim sistemi yapıyor.

Son düzenleme:
Hocam şu an iPadOS kaç GB yer kaplıyor ?
iPadOS 16.5.1 ile iPadOS 17.5 büyük ihtimalle 10 GB fark vardır.
Hocam iOS şöyle bir sorun var adam hafifletmek yerine daha çok yer kaplayan bir işletim sistemi yapıyor.
İmzalı olmadığından sanırım kuramıyorum zaten iPadOS 16.5.1’i hocam, Konuyu açıktıktan sonra öğrendim.