iPhone 11 ile iOS 27 Beta 2 Deneyimi: Karşılaşılan Hatalar ve Düzeltmeler

Blair

Üyecik
İncelemeyi iPhone 11 ile yaptığımı baştan belirtmek istiyorum. Apple Intelligence'tan bahsetmeyeceğim; aktaracaklarım çoğunlukla arayüzde ve menüde gördüğüm hatalar ile genel deneyimim olacak.

Karşılaştığım Hatalar (Buglar):
  • Şarj Gecikmesi: İlk fark ettiğim hata telefonun şarjı geç alması oldu. Telefonu şarja taktığımda nedense 30 35 saniye sonra şarj olmaya başlıyordu. Bunun donanımsal değil de yazılımsal olduğunu düşünmeme iki şey sebep oldu: Birincisi, iOS 27 Beta 1'de böyle bir olay yoktu; ikincisi ise telefonu kapatıp şarja taktığımda çok daha hızlı algılamasıydı. En azından Beta 2 için burada bir problem var.

• Face ID Animasyon Sorunu: Sıklıkla kilit ekranında Face ID logosu kayboluyor ve gelmesi biraz sürüyor. Güvenlik konusunda bir problem olduğunu düşündürtse de sadece animasyonda bir sıkıntı var, Face ID arka planda düzgün çalışmaya devam ediyor.

• Kilit Ekranı Saat Hatası: Kilit ekranında saatin garip buglara girmesi deneyimi çok etkilemese de görsel olarak kötü duruyor.

• Uygulama Uyumsuzlukları: Bazı spesifik uygulamalarda hatalar söz konusu ancak bunlar henüz iOS 27'ye göre güncellenmedikleri (update almadıkları) için gayet normal. Örneğin Lightroom uygulamasında düzenleme yapmanızı engelleyen belli başlı hatalar var; araştırdığımda kullanan herkeste aynı sorunun olduğunu gördüm.
Düzeltilen Şeyler ve Genel Performans:
  • Beta 1 Çözümleri: iOS 27 Beta 1'de haftalarca kullansak bile gitmeyen, ayarlar menüsünde takılı kalan "index in progress" yazısını Beta 2 ile çözmüşler, artık o yazı görünmüyor.

• Akıcılık: Bunun dışında genel olarak ne bir yavaşlama ne de bir hızlanma söz konusu. Ancak iPhone 11 kullanıcısı olarak cihazın şarj performansından oldukça memnunum ve kesinlikle iOS 26'ya göre bir geliştirme olduğunu düşünüyorum. Daha stabil bir deneyim sunuyor, kasma veya donma görmedim; gayet akıcı çalışıyor.
Sonuç: Genel olarak eğer güncellemeyi düşünüyorsanız bence stabil sürümü bekleyin. Eylül'ün ilk veya ikinci haftası stabil sürüm muhtemelen yayınlanır ve çok daha sorunsuz bir deneyim sağlar. Ben Beta 3'te bu şarj olayını çözmelerini bekliyorum, geri kalanı çok basit birkaç düzeltmeyle hallolacak şeyler.

Benim iOS 27 Beta 2 kullanırken yaşadıklarım bu şekildeydi. Sizin de benzer şekilde yaşadığınız veya benim bahsetmediğim durumlar varsa belirtebilirsiniz.

Son düzenleme:
Kaynak kullanımı ve akıcılık konusunu detaylı olarak merak ediyorum, sizin bahsettiklerinize ek olarak.

iPadOS 27'yi Stabil olarak bekliyorum bende, benzer sayılırlar zaten .

iPhone 15 kullanıyorum. Bazen geçsem mi diyorum sonra vazgeçiyorum. Ne dersiniz geçeyim mi sizce?
Stabil sürümü beklemek daha mantıklı olacaktır garip hatalar görüp deneyiminizi kötü etkileyebilirsiniz.

Kaynak kullanımı ve akıcılık konusunu detaylı olarak merak ediyorum, sizin bahsettiklerinize ek olarak.

iPadOS 27'yi Stabil olarak bekliyorum bende, benzer sayılırlar zaten .
Kaynak kullanımı konusunda pek bir bilgim yok ama akıcı olduğunu söyleyebilirim ben bir kasma donma görmedim.

Yaşadığınız sorunları Apple'ye bildirin geçen hafta 6 tane bug gösterdim videolu iOS26'dan kalma sizde bildirin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…