3 senedir bende olan 0 olarak aldığım 12 Pro cihazim yaklaşık 4-5 ay önce ahize problemi ve yaklaşık 1 ay önce de anakart ve Face ID sorunu çıkarttı. Bunları yaptırdım ama gerçekten çok pahalı tuttu. Sizce 12 Pro'yu kullanmaya devam mı etmeliyim yoksa sıfır 13 mu almalıyım ve arasındaki fark olarak deneyim olarak ne kadar bir değişiklik hissederim? Yani arasındaki teknik vesaire farkları söylerseniz çok iyi olur. Bütçem de kısıtlı zaten, 12 Pro'yu yaptırmaya çok para verdim. Bir de satacağım, üstüne ekleyeceğim. Sizce 13 almak daha mantıklı mi? 12 Pro'dan sonra ne gibi farklar olur 13'te? Bir de emın olamadım, acaba 13 degıl de 14 mu alsam? Gercı ıslemcılerı falan aynı, bosu bosuna 10K daha vermek mantıklı gelmedı bana açıkçası. Onerılerınız ne yonde olur?
Hocam Android düşünmüyorum da 12 Pro'dan 13e gecınce ne gıbı farklılıklar olur zaten asıl amacım ne gıbı farklılıklar olurdan zıyade 12 Pro artık sorun cıkartıyor yaptırmaktan usandım o yuzden satıp bır ust serısıne gecmek ıstedım asıl satma 13 alma sebebım o
Hocam Android düşünmüyorum da 12 Pro'dan 13e gecınce ne gıbı farklılıklar olur zaten asıl amacım ne gıbı farklılıklar olurdan zıyade 12 Pro artık sorun cıkartıyor yaptırmaktan usandım o yuzden satıp bır ust serısıne gecmek ıstedım asıl satma 13 alma sebebım o
Düz 13'e geçtiğinde A15 bionic çipe geçeceksin, bataryası daha iyi olacak. Fakat kamerada aralarında fark var telefoto, lidar gibi özelliklerden vazgeçeceksin. Tercih senin.
Bana kalırsa; Zaten her şeyini yaptırmışsın telefonun. Hani kamerası falan da daha iyi. Devam et güncelleme desteği kesilene kadar.
Aralarında çok uçurum farklar yok, 12 Pro kamerası iyi ama profesyonel kullanabiliyorsan öyle iyi. Günlük kullanımda çok büyük beklentin olmasın. 12 Pro yıpranmıştır yavaşlamıştır 13'e geçince illaki bir rahatlık olur. İmkanın varsa biraz sabredip birikim yapıp iPhone 15 gibi biraz daha üst model al derim.
Aralarında çok uçurum farklar yok, 12 Pro kamerası iyi ama profesyonel kullanabiliyorsan öyle iyi. Günlük kullanımda çok büyük beklentin olmasın. 12 Pro yıpranmıştır yavaşlamıştır 13'e geçince illaki bir rahatlık olur. İmkanın varsa biraz sabredip birikim yapıp iPhone 15 gibi biraz daha üst model al derim.
Yani 12 Pro'dan 15 Pro'ya falan geçmen gerekir ki geçtiğine değsin.
12 Pro'dan 13'e geçince ne fark edecek? Daha verimli bir çip, belki biraz daha uzun süre batarya ve ufak çentik başka bir şey yok. Telefonun içi zaten açılmış, 3310mAh Deji taktırsan pil süresi neredeyse aynı olacak.
Eksiği yok fazlası var 12 Pro'nun, ben yerinde olsam pili de değiştirir çatır çatır kullanırım. 4 senelik telefona da sıfır diye para bağlamak bilemiyorum.
Yani 12 Pro'dan 15 Pro'ya falan geçmen gerekir ki geçtiğine değsin.
12 Pro'dan 13'e geçince ne fark edecek? Daha verimli bir çip, belki biraz daha uzun süre batarya ve ufak çentik başka bir şey yok. Telefonun içi zaten açılmış, 3310MAH Deji taktırsan pil süresi neredeyse aynı olacak.
Eksiği yok fazlası var 12 Pro'nun, ben yerinde olsam pili de değiştirir çatır çatır kullanırım. 4 senelik telefona da sıfır diye para bağlamak bilemiyorum.
Hocam belırttıgım gıbı asıl olayım aslında bır daha sorun cıkartmasın diye ugrasmak yanı ne olacagı bellı olmaz oyle kendı teknık servısınde falan da yaptırmadım telefonu herhangı bır yan sanayı parcası olmasa da cok kalıtelı bır servıstede yaptırmadım orjınal Apple servısındede yaptırmadım ve garantısı de yok o yuzden bılemıyorum kı belki 10 sene daha hiçbir şey olmadan gıder belkıde 2 aya bozulur bılemeyız bende masraf cıkmaması adına 13e gecmeyı dusunuyorum yoksa 12 Pro bana gundelık kullanımda her turlu yetıyor 15 Pro falan gerekmıyor gundelık kullanımda sorun cıkartmasın yeter zaten 13 de alsam bıle 2 3 sene sonra degıstırırım.
Hocam belırttıgım gıbı asıl olayım aslında bır daha sorun cıkartmasın diye ugrasmak yanı ne olacagı bellı olmaz oyle kendı teknık servısınde falan da yaptırmadım telefonu herhangı bır yan sanayı parcası olmasa da cok kalıtelı bır servıstede yaptırmadım orjınal Apple servısındede yaptırmadım ve garantısı de yok o yuzden bılemıyorum kı belki 10 sene daha hiçbir şey olmadan gıder belkıde 2 aya bozulur bılemeyız bende masraf cıkmaması adına 13e gecmeyı dusunuyorum yoksa 12 Pro bana gundelık kullanımda her turlu yetıyor 15 Pro falan gerekmıyor gundelık kullanımda sorun cıkartmasın yeter zaten 13 de alsam bıle 2 3 sene sonra degıstırırım.