@duranforreal
“Apple takıntın yoksa” deyip “a serisi cihaz bakabilirsin” diyen birinin akıl tutulması yaşadığına eminim. iPhone 12 Pro bile, şu anki neredeyse tüm a serisi cihazların 10 gömlek üstünde; iPhone 15'i saymıyorum bile.
@bigheroalone
Çok yakında Türkçe dil desteği gelecek. En geç iPhone 18 lansmanına kadar Apple Türkçe desteğini oldukça genişletir diye düşünüyorum. Bu sebeple dil problemi artık çok büyük bir mesele değil bence. Kullanım konusuna gelirsek, evet, ilk birkaç sene pek başarılı olamadı ancak bundan sonrası için oldukça umut verici görünüyor. Apple'ın A19 çip serisiyle GPU seviyesinde yapay zekâ hızlandırıcıları sunması, uzun vadeli bir planları olduğunu açıkça gösteriyor. Bu nedenle, uzun ömürlü bir kullanım için şimdiden Apple ıntelligence destekli bir modele yönelmek mantıklı olur. iPhone 15 alıp birkaç yıl sonra iOS 27–28 gibi sürümlerde cihazına neredeyse hiçbir yeni özellik gelmediğinde üzülmemek lazım.
@Yelleeror
Yurt içi iPhone 15 MediaMarkt'ta 50k civarlarında, yurt dışı iPhone 15 Pro'lar 25-30k arasında, iPhone 16E'nin fiyatı da iPhone 15'in MediaMarkt fiyatı ile aynı Apple'ın sitesinde. Karar sizin elbette ancak iPhone 15 fiyatına göre pek tercih edilesi bir model değil bana kalırsa. Yurt dışı almam derseniz bile iPhone 16e daha mantıklı bir tercih iPhone 15'e kıyasla.