iPhone 12 Pro'yu satıp iPhone 15 almak mantıklı mı?

Yelleeror 9

Becerikli
3 senedir bende olan sıfır olarak aldığım iPhone 12 Pro cihazım yaklaşık 4-5 ay önce ahize problemi ve yaklaşık 1 ay önce de anakart ve Face ID sorunu çıkarttı. Bunları yaptırdım ama gerçekten çok pahalıya mâl oldu. Sizce 12 Pro'yu satıp sıfır iPhone 15 mi almalıyım? Ve arasındaki fark olarak ve deneyim olarak ne kadar bir değişiklik hissederim?

Apple takıntın yoksa Samsung A serisinden modellere bakabilirsin.
Bu saatten sonra o kadar para verip Apple Intelligence desteklemeyen bir model almak pek mantıklı değil. Yine büyük değişiklikler hissedersiniz ancak en kötü iPhone 15 Pro ya da iPhone 16e'ye çıkın derim.
Intelligence'nin çok bi işlevi yok.
Intelligence = GPT?

Apple takıntın yoksa Samsung A serisinden modellere bakabilirsin.
12 Pro dan sonra Samsung A serisi çok mantıklı değil gibi hocam
Bu saatten sonra o kadar para verip Apple Intelligence desteklemeyen bir model almak pek mantıklı değil.
uzun bir süre Türkçe yapmayacaklar gibi görünüyor. zaten vadettikleri özelliklerin bir kısmı hala yok. o sebeple ortalama bir kişi için uzun bir süre önemsiz bir detay olacak gibi duruyor.
Sizce 12 Pro'yu satıp sıfır iPhone 15 mi almalıyım? Ve arasındaki fark olarak ve deneyim olarak ne kadar bir değişiklik hissederim?
Size kalmış hocam kötü bir tercih değil en bariz farkları Dynamic Island, USB-C ve A16 Bionic. Bu linkten tüm detayları inceleyebilirsiniz. Eğer uygun görürseniz yenilenmiş telefonları da düşünebilirsiniz.

Bu saatten sonra o kadar para verip Apple ıntelligence desteklemeyen bir model almak pek mantıklı değil. Yine büyük değişiklikler hissedersiniz ancak en kötü iPhone 15 Pro'ya da iPhone 16E'ye çıkın derim.

Hocam gundelık kullanımda akıcı olması yeterlı olur da bahsettıgınız modellere degıl 15e bıle kılı kılına yetıyor maalesef param o yuzden 15 alma sansım var gundelık kullanımda fazlasıyla yeterlı olacagını dusunuyorum.

Hocam zaten belırttıgım gıbı gundelık kullanımda akıcı olması yeter zaten dedıgım gıbı ancak alabılecegım 15 sızce gundelık kullanım ve şarj konusunda nasıl bır performans saglar.

@duranforreal
“Apple takıntın yoksa” deyip “A serisi cihaz bakabilirsin” diyen birinin akıl tutulması yaşadığına eminim. iPhone 12 Pro bile, şu anki neredeyse tüm A serisi cihazların 10 gömlek üstünde; iPhone 15’i saymıyorum bile.

@bigheroalone
Çok yakında Türkçe dil desteği gelecek. En geç iPhone 18 lansmanına kadar Apple Türkçe desteğini oldukça genişletir diye düşünüyorum. Bu sebeple dil problemi artık çok büyük bir mesele değil bence. Kullanım konusuna gelirsek, evet, ilk birkaç sene pek başarılı olamadı ancak bundan sonrası için oldukça umut verici görünüyor. Apple’ın A19 çip serisiyle GPU seviyesinde yapay zekâ hızlandırıcıları sunması, uzun vadeli bir planları olduğunu açıkça gösteriyor. Bu nedenle, uzun ömürlü bir kullanım için şimdiden Apple Intelligence destekli bir modele yönelmek mantıklı olur. iPhone 15 alıp birkaç yıl sonra iOS 27–28 gibi sürümlerde cihazına neredeyse hiçbir yeni özellik gelmediğinde üzülmemek lazım.

@Yelleeror
Yurt içi iPhone 15 MediaMarkt'ta 50K civarlarında, yurt dışı iPhone 15 Pro'lar 25-30K arasında, iPhone 16e'nin fiyatı da iPhone 15'in MediaMarkt fiyatı ile aynı Apple'ın sitesinde. Karar sizin elbette ancak iPhone 15 fiyatına göre pek tercih edilesi bir model değil bana kalırsa. Yurt dışı almam derseniz bile iPhone 16e daha mantıklı bir tercih iPhone 15'e kıyasla.

15 çöp bir cihaz. AI bile yok.

16e bakın.

Android olarak S25.

15 çöp bir cihaz. AI bile yok.

16e bakın.

Android olarak s25.

Yapay zekası ne olarak ısıme yarar pekı? Pek bılmıyorum o konuları ama yapay zeka ıle ısım olmayacagını dusunuyorum.

Hocam yurt dışı falan hiç gerek yok vallahi 16e de maalesef kı cogu seyı yok MagSafe olsun kamerada Ultra genıs acı olsun bunlarda fazlasıyla bır eksık bence.

Yapay zeka olarak kullanılmasa bile olmaması çok kötü. Nesne silme falan var. Rakipleri aynı fiyata AI koyuyor ancak düz 15’de yok. Yazılımı kırarak 11’de bile AI düzgün çalışıyor. Apple 15’e AI koymadıysa bu model Apple için değersizdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…