Telefon iPhone mu? Ona göre tarif edeyim. iPhone ise eSIM'e geçmene gerek yoktu, metod var; eSIM'in IMEI'sini fiziksel SIM ile kullanmaya devam edebiliyorsun.
Ocak ayında aldım fiziksel SIM'i aktif ettim direkt Nisan gibi fiziksel SIM bitti o zamandır kapalı cihaz eski telefonumda kullanıyordum bugün eSIM'i aktif etmeye çalışıyorum ilk kez.
Telefon iPhone mu? Ona göre tarif edeyim. iPhone ise eSIM'e geçmene gerek yoktu, metod var; eSIM'in IMEI'sini fiziksel SIM ile kullanmaya devam edebiliyorsun.
Yasa dışı işlem? Dostum iPhone'da 2 tane IMEI var 1. IMEI'nin kullanım süresi dolduğunda 2. IMEI'ye takmak gerekiyor fakat bunu seçemiyorsun. Herhangi bir eSIM ile IMEI 1'i doldurup IMEI 2'ye de fiziksel sim kartını takıyorsun bu kadar. Yasa dışı veya garantisi olmayan bir işlem yok.
YD telefonun kayıt dışı olmasına bağlıyorsun sorunu, sorunun bununla alaksı yok. Kurduğu eSIM IMEI 1'e gidiyor otomatik o yüzden şebeke gelmiyor. Konuşmak için konuşma, YD telefonlar hakkında hiçbir bilgin yok.
Hocam, ikinci SIM'i kullanmak için eSIM'e geçmenize gerek yoktu. eSIM kısmını test SIM'i ile doldurup fiziksel SIM'den devam edilebiliyordu. 120'yi arayıp BTK temsilcisine bağlanın ve iki IMEI numarasını da sorgulatın. Sonrasında kapalı olan IMEI'yi fiziksel SIM'e, açık olan IMEI numarasını ise eSIM'e tanımlatın.
Hocam, ikinci SIM'i kullanmak için eSIM'e geçmenize gerek yoktu. eSIM kısmını test SIM'i ile doldurup fiziksel SIM'den devam edilebiliyordu. 120'yi arayıp BTK temsilcisine bağlanın ve iki IMEI numarasını da sorgulatın. Sonrasında kapalı olan IMEI'yi fiziksel SIM'e, açık olan IMEI numarasını ise eSIM'e tanımlatın.
Fiziksel SIM'i başka telefona taktığında şebeke geliyor mu? Ya daha önce bu IMEI'yi kullandın ya da fiziksel SIM'in aktif değil. Bu 2'sinden birinde sorun var. YASAL UYARI'dan gelen SMS'lerde hangi IMEI yazıyor?
Fiziksel SIM'i başka telefona taktığında şebeke geliyor mu? Ya daha önce bu IMEI'yi kullandın ya da fiziksel SIM'in aktif değil. Bu 2'sinden birinde sorun var. YASAL UYARI'dan gelen SMS'lerde hangi IMEI yazıyor?
Evet geliyor bugün zaten fiziksel simi başka bir cihazımdan çıkarttım. Daha önce bu IMEI'yi kullanmadım zaten Ocak ayından beridir cihaz bende. Yasal uyarıdan IMEI 1 için uyarı gelmiş. BTK'de kayıtlı olmamasıyla alakalı bir sorun yok değil mi? Yani mantıken zaten YD cihazlarının kayıtlı olmaması lazım.