• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

iPhone 13 kilit ekranından arama nasıl yapılır?

Doğukan Çelik

Başarılı
Herkese hayırlı geceler keyifli Sosyaller arkadaşlar. Kardeşim ve ben iPhone 13 kullanmaktayız. Ancak bugün şans eseri fark ettik ki telefonlarımıza gelen cevapsız aramaları telefonlar kilit ekranındayken kardeşim kendi telefonunda sola sürükleyerek arama yapabiliyorken benim yapamamam oldu. Yani telefonuma cevapsız arama geldiğinde aramayı sola sürükleyince benden parola istiyor ama kardeşimin telefonunda da parola olmasına rağmen sola sürüklediği zaman arama yapıyor. Bunu birazcık araştırdım “cevapsız aramalara geri dön” ayarı olduğu buldum. Sıradaki ilginç sorun da şudur ki ayarı kendi telefonumda denediğimde hiçbir değişiklik olmaması ama kardeşimin telefonunda ayarı kapatırsam aynı bendeki gibi parola istemesi. Aşağıya görselde bırakıyorum arkadaşlar sorunun çözümünü bilen yardımcı olursa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Resimdeki cevapsız aramalara geri dön ayarı açık olmasına rağmen, ben de kilidi açmadan geri dönemiyorum.

Yok yanlış anladınız sanırım güncel iOS benim kullandığım telefonda kardeşimde bir önceki iOS var. Ama onda çalışan ayar bende çalışmıyor.

Bende iOS 17.3'te şifre zorunluluğu koymuş olabilirler demiştim. Ancak şimdi iOS 16.6.1 sürümünde denedim ve bende cevapsız aramalara kilit ekranında Face ID'yi okutmadan arama yapamıyorum. Sizde yazılımsal bir sorun olabilir. İlk öncelikle bir Apple Destek ile görüşün, onlar size sorunu söyler.

Demek istediğinizi hiç anlamadım desem umarım bana kızmazsınız. Tamam 17.3’te şifre zorunluluğu koymuş olabilirler demişsiniz sonra 16.6.1 ile denemişsiniz ve bu sürümde de anladığım kadarıyla parola istemeden arama yapmanıza izin vermemiş. Eğer böyleyse buraya kadar sorunlarımız aynı en sondaki sizde yazılımsal bir sorun olabilir kısmını da anlamadım. @EsatKa

Biraz karıştı konu Şimdi şöyle;
İlk mesajımda dedim ki kilit ekranında arama yapmak için şifre zorunluluğu iOS 17.3 ile gelmiş olabilir. iPhone 11 kullanıyorum iOS 16.6.1 sürümündeyim, kendim en son yazdığım mesajı yazarken test ettim, bende de aynı sorun oldu.

“Sizde yazılımsal bir sorun olabilir.” Cümlesinde ki düşüncem kilit ekranında arama yaparken şifre isteme zorunluluğunun iOS 17'de kalkmış olması, ancak sizde hâlâ devam ettiği için sizde yazılımsal bir sorun olabileceği ihtimaliydi.

Dediğim gibi, Apple Destek ile görüşün. Eğer Apple Destek'te de bir sonuca varılamaz ise cihazınızı ister DFU modu yardımı ile, ister normal bir şekilde yedek alarak sıfırlayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…