iPhone 13 şekerli sıvı teması sonrası ses tuşlarında sertleşme sorunu

Yer
Manisa
Arkadaşlar merhaba.

Dün parkta otururken iPhone 13 telefonumun üzerine soğuk çay döküldü. Sıvı genel olarak cihazın sol tarafına, yani ses tuşlarına yakın yere döküldü. Anında telefonumu üstüme sildim ve kuruladım. Normalde evde böyle bir şey başıma gelseydi, sıvı dökülen yeri tabiri caizse ağzımla vakumlayarak çekerdim ama kız arkadaşım yanımda olduğu için böyle bir şey yapamadım.

Sonradan fark ettim ki telefonun ses tuşlarına bastığımda, normale göre daha zor basılıyordu; sanki o "tık" hissiyatı gitmiş gibiydi. Yapay zekaya danışınca durumun şekerden kaynaklandığını, saf alkolü (izopropil alkol) diş fırçasına damlatıp ses tuşlarını fırçalarsam düzeleceğini söyledi. Sizce bu yöntem işe yarar mı, farklı bir öneriniz var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Cihazı açıp temizlemek gerekiyor, silikon ve conta için cepten para çıkacak.

Evet işe yarayabilir. Yaparken çok dökmeyin, çizmeden fırçalayın.

Cihazı açıp temizlemek gerekiyor, silikon ve conta için cepten para çıkacak.

Durum o kadar ciddi midir içinin açılmasını istemiyorum 14 ay garantisi var daha.

Evet işe yarayabilir. Yaparken çok dökmeyin, çizmeden fırçalayın.

Bir iki damla damlatsam yeterli midir bir de hiçbir şey yapmasam böyle kullansam ne olur?

Tamirciyim.

Evet, yarar. ancak yaparken cihazı önceden kapatın. ve kesinlikle %99 alkol kullanın, %70 falan değil.

Ince telli dis fircasi isinizi gorur. Yaklasik 5 10 saniye sonra tuslara sertce surekli bas cek yapin, sonrasinda ise sac kurutma makinesi ile o bolgeye yaklasik 10 20 cm uzakliktan tutun ki hemen uçsun.

Fazla abartmaya gerek yok telefonu komple bandırmayın alkole. Eğer ki cozulmez ise bu sefer sökme gerekir.

Durum o kadar ciddi midir içinin açılmasını istemiyorum 14 ay garantisi var daha.

Bir iki damla damlatsam yeterli midir bir de hiçbir şey yapmasam böyle kullansam ne olur?
O sekilde kullanirsaniz sorun olmaz ama hoş olmaz yani bir iki damla alkol bandirip ince telli firca ile derinlere inin sonra bas cek yapin tuslara duzelir. Eger ki yine duzelmez ise sorun artik ic aksaminda ancak sekerli cay o kadar derine iner mi sanmiyorum. Alkol daha sivi bir madde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, anladığım kadarıyla anlatıyorum. Birkaç damla diş fırçasına alkolü damlatıp, sonrasında 5-10 saniye fırçalayıp, ardından tuşlara hızlıca ve sertçe basıp çek yapacağım. Ardından saç kurutma makinesi ile belli bir uzaklıktan kurulayacağım, anladığım kadarıyla.

Umarım düzelir. Yarın eczaneden saf alkol alıp deneyeceğim. Ayrıca arkadaşım teknik serviste çalışıyor; acaba ona mı götürsem telefonu yoksa kendim alkolü mü deneyim?

Cihaz içine gittiyse bu şekilde uğraşmak gerekecek.
Şimdilik kasaya dışarıdan müdahale et.

Cihazın içine gittiğini anlamamız içinde içini açmak lazım ama sadece ses tuşlarında sorun var kamerada ekranda hoparlörde falan sıkıntı yok hocam.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…