iPhone 15 alınır mı?

Heisenberg

Üstün
Merhaba, normalde Samsung S25 alacaktım ama iOS’u merak ettiğim için 15 almaya karar verdim. 60 Hz’den çok rahatsız olursam S25’e dönerim, o yüzden soruma cevap arıyorum sadece. Isınma sorunu var mı? Normal kullanıcı için şarjı 1 günü çıkarıyor mu? Kullananlar özellikler ve yorumlarını paylaşırsa çok memnun olurum.

Teşekkürler.

iPhone 15 yerine tek kamera olması önemli değilse 16e al. Özellikle en çok şikayeti 15 serisinde duydum. Isınma sorunu vs. batarya 1 günü çıkarıyordur muhtemelen ama almamaya çalışın 15'i.

Eğer iPhone 16e tek kameradan almak istemezseniz, 16 ya bütçe artmazsa 15 alınır ama ısınma sorunu vs yaşayabilirsiniz.

Diğer modellere kıyasla ısınan bir model diye biliyorum, biraz kullanma şansım oldu memnun etmişti ancak ısınma konusu doğru.

Ekran tazeleme hızı pek önemi değil.
Bence Snapdragon Elite ve Vapor Chamber gibi bir donanımdan ödün vermeye gerek yok.

Bence Snapdragon Elite ve Vapor chamber gibi bir donanımdan ödün vermeye gerek yok.

Hz önemli. 120 Hz ile 60 Hz i rahat hissedersin. Ama şöyle bir durum var Android'deki 60 Hz, IPhone'daki 60 Hz'den daha kötü. 120 Hz konusuda tamtersi. Android'in 120 Hz i IPhone'un 120 Hzinden daha iyi.(kendim kıyasladım baktım gördüm.)

Bence Snapdragon Elite ve Vapor Chamber gibi bir donanımdan ödün vermeye gerek yok.
Vapor Chamber nedir?

Apple Intelligence ve Türkçe desteği sebebiyle iPhone 16e bence 15'ten daha mantıklı bir seçenek. Tek kamera ama kaliteli bir kamera. Daha güncel ve ömrü uzun olacak bir cihaz.
Bende öyle düşünüyorumda 16e kime sorsam alma diyor. Kullandım reelde hiç fena değil aslında. Dinamik ada hoşuma gitti ama.

Olabilir deneyimlemedim hiç. Tek istediğim o küçük arayüz kasmalarını bile görmemek.

Vapor chamber nedir?

Telefonu soğutuyor. Teknik açıdan buhar odası diye geçer. Isıyı eşit şekilde dağıtır. İçinde sıvı bulunuyor o sıvı sayesinde dönüyor her şey. Sıvı ısınıyor, buharlaşıp buhar soğuk bölgeye gidiyor. Yani sıcak yeri soğuk, soğuk yeri sıcak yapıyor gibi bir şey.

Yapay zekada böyle açıklıyor.
Vapor chamber (buhar odası), elektronik cihazlardaki ısıyı hızlı, verimli ve dengeli bir şekilde dağıtmak için kullanılan gelişmiş bir soğutma teknolojisidir. Genellikle akıllı telefonlar, dizüstü bilgisayarlar, grafik kartları ve işlemciler gibi yüksek performanslı ve kompakt donanımlarda bulunur.

Yapısal olarak Vapor chamber, içi boş ve düz bir metal plaka şeklindedir. İçinde az miktarda sıvı (genellikle saflaştırılmış su) ve gözenekli bir yapı (fitil yapısı) bulunur. Cihaz çalışırken, işlemciden veya grafik işlem biriminden (GPU) gelen ısı bu sıvıyı buharlaştırır. Buhar, Chamber'ın içinde yüksek sıcaklıktaki bölgeden daha soğuk bölgelere doğru yayılır. Soğuk bölgelerde bu buhar tekrar yoğuşarak sıvı hale gelir ve bu sırada bulunduğu yüzeye ısıyı bırakır. Fitil yapısı sayesinde sıvı, kapilar etkisiyle tekrar ısınan bölgeye geri döner ve döngü sürekli devam eder.

Bu sistem, geleneksel ısı borularına (heatpipe) göre daha ince, daha geniş yüzey alanına sahip ve daha verimli çalışabilir. Bu sayede cihazlarda hem daha iyi soğutma performansı sağlar hem de termal kısıtlamalar nedeniyle oluşabilecek performans düşüşlerini engeller.

Kısaca, Vapor chamber ısıyı hızlıca yayarak cihazların serin, sessiz ve stabil çalışmasına yardımcı olur.

Bende öyle düşünüyorumda 16e kime sorsam alma diyor. Kullandım reelde hiç fena değil aslında. Dinamik ada hoşuma gitti ama.

Alma demelerinin sebebi muhtemelen GPU kısmında 15'in daha iyi olması ve geniş açı kamera, MagSafe, dinamik ada ve daha ince çerçevelerdir.
16e CPU kısmında daha iyi ve AI destekli. Onun dısında pek bir artısı yok. Ama yine de 15'in sorunlarından dolayı eksiklikleri önemli değilse 16e alınabilinir model.

Hocam ne aradığına bağlı. Apple kullanmak istiyorum diyorsan alınır. Mesela bütçeden dolayı değil de sevdiğin için küçük ekran kullanmak istiyorsan alınır. Başka Apple cihazlar da kullanıyorsan alınır. Uzun vadeli kafam rahat olsun daha rahat satayım diyorsan alınır. Ben düz kullanıcıyım, apkdır romdur bunlarla işim yok diyorsan alınır. Apple takıntın yoksa Honor Magic 7 Pro ya da S24 Ultra alabilirsin pil konusunda ağır şekilde ezer. 15 pili ise aşırı yoğun kullanmıyorsan günü çıkarır ama zamanla çıkarmamaya başlar. Ben 15 Pro kullandım ve 1 sene sonucu durumu vahimdi (15’in pili biraz daha uzun süre gidiyor). Pil çok önemliyse ve Apple içinde kalmak istiyorsan Plus modeline de bakmanı öneririm. ios’a gelirsek son derece stabil bir performans alırsın. ısınmaya gelirsek bendeki 15 pro aşırı ısınıyordu, ciddili ısınıyordu böyle. 15 serisinde genel bir problem mi onu bilmiyorum

Ben kişisel olarak kamera ve eski tasarım çok önemli değilse 16e alırdım. Daha iyi işlemci (uzun vadeli kullanma planın varsa önemli), daha iyi pil ve yapay zeka önemli ama 41-42k verdiğin cihazda da sırf Apple olsun diye pek çok özellikten vazgeçmek ve eski bir tasarım almak mantıklı mı bu senin kararın

@wallywestr, evet zaten alırsam 3-4 yıl kullanırım büyük ihtimal pil değişe değişe. Onun dışında elim küçük 17cm, stabilite arıyorum ve düz kullanıcıyım. Tekrar S25, 16e ve 15'i deneyip karar vermeye çalışacağım. Yorumun çok yardımcı oldu sağ ol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…