iPhone 15 vs iPhone 14 Pro

feanorel

Uzman
Dostlar selam, Temmuz sonuna doğru telefon alacağım. Şu an da elimde 4 yıldır kullandığım iPhone 11 var, hem pil seviyesi 78 hem de hafif donmalar başladı. Daha fazla değer kaybetmeden elimden çıkarıp yeni bir telefona geçeyim diyorum. Fakat takıldığım konu direkt sıfır iPhone 15 mi alayım yoksa ikinci el temiz bir 14 Pro mu alayım. 14 Pro alırsam yüksek ihtimalle 84-88 civarı pil seviyesinde olur çünkü ilanlar çoğunlukla öyle. Bir 5-6 ay sonra pil değişirim o sorun değil. Sizce ikinci el olarak 14 Pro değer mi? Ekran tazeleme hızı çok da umurumda olan bir şey değil ama Pro modeller daha kaliteli duruyorlar. Hem de kamerası daha iyi. Biraz kararsız kaldım önerilerinize açığım.
Not: Android almayı düşünmüyorum evet daha iyi telefonları vardır ama yıllardır ios kullanıyorum. Android karmaşık geliyor bana.

Android’e rahat alışırsınız bence. 14 Pro daha iyi ve gelişmiş. 15 güncellik ve ömür olarak iyi.

Zaten yakın zamanda IOS’unda görünümü değişecek. Yine alışmanız gerekecek. Ekosistem yoksa daha mantıklı olur Android cihazlar.

Zaten yakın zamanda IOS’unda görünümü değişecek. Yine alışmanız gerekecek. Ekosistem yoksa daha mantıklı olur Android cihazlar.
Evet hocam ama o stabil işletim sistemine çok alıştım. iPhone 4 serisinden beri kullanıyorum. Çok pratik geliyor bana.

Evet hocam ama o stabil işletim sistemine çok alıştım. iPhone 4 serisinden beri kullanıyorum. Çok pratik geliyor bana.
Zaten değişçek tasarım baştan. Hazırda Android bir cihaz alabilirsiniz. Yani bir fırsat yakalamışken. Apple bunu sık yapmıyor. Android’lerde artık stabil zaten.

Evet pratik ama değişince bir anlamı olmayacak.

16e alirdim ben olsam. Daha F/P.
Hocam geniş açı falan çok kullandığım bir özellik. 16e'de bu özellik yokmuş, yoksa 16e'de bir tık kafama yatmıştı.
Hocam değişecek derken, yapısı falan mı değişiyor yoksa görünümde değişiklikler olacak?

Son düzenleyen: Moderatör:
14 Pro daha iyi. Bence biraz bütçe arttırıp 15 Pro al, yıllarca kullanırsın. Hem de çok daha güncel ve piyasası olan bir cihaz.
Zaten değişecek tasarım baştan.
İnternette her gördüğünüze inanmayın, tamamen baştan değişecek bir şey yok. Sadece daha yuvarlaklaştırılmış bir tasarım bekleniyor, şablon, arayüz ve kullanış mantığı hâlâ aynı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…