Apple, en son etkinliğinde iPhone 16‘yı tanıttı ve bu yeni model birçok yenilik sunuyor. iPhone 16, güçlü performansı, gelişmiş özellikleri ve yüksek kaliteli kamera teknolojisi ile dikkat çekiyor. İşte iPhone 16’nın sunduğu yenilikler: A18 Çipi ve Performans Artışı iPhone 16, A18 çipi ile %30 daha hızlı işlemci ve %40 daha hızlı GPU performansı sunuyor. TSMC’nin…
Ben nedense Apple Intelligence dışında bir halt göremedim bu telefonda. AAA oyun dediniz, bir bakıyoruz ki adam akıllı AAA oyun yok. Hadi onu geçtim, Resident Evil 4'ü oynamak için internete bağlı olma gibi bir saçmalık da getirdiniz. E ben ne yapayım bu telefonu ya? Özelliklerin çoğunu iPhone 15'ten kopyala-yapıştır mı yapmışlar yoksa bana mı öyle geliyor? Apple Watch ve AirPods olmasa sunum baştan aşağı Apple Intelligence olmuştu. Soğutma sistemi falan neyse de, yine 60 Hz mi???
Ben nedense Apple ıntelligence dışında bir halt göremedim bu telefonda. AAA oyun dediniz, bir bakıyoruz ki adamakıllı AAA oyun yok. Hadi onu geçtim, Resident Evil 4'ü oynamak için internete bağlı olma gibi bir saçmalık da getirdiniz. E ben ne yapayım bu telefonu ya? Özelliklerin çoğunu iPhone 15'ten kopyala-yapıştır mı yapmışlar yoksa bana mı öyle geliyor? Apple Watch ve AirPods olmasa sunum baştan aşağı Apple ıntelligence olmuştu.
A18 Pro'daki ilerleme çok az. AV1 Encode'den bahsedilmedi. SD 8 Gen 4 ne yapacak çok merak ediyorum. Cihazlara pasif soğutma eklenmiş, bu Apple'ın uzun zamandır büyük eksikliğiydi. Bellek bant genişliği arttırılmış ama ne kadar bellek var anlatılmadı, AI modelleri için 8 GB RAM yetmeyecek. Daha doğrusu Apple'den bekleyeceğiniz pürüzsüz AI deneyimi için yetmeyecek, çıkarılan AAA oyunlardaki texture'lar rezalet. Bellek yok çünkü. Belleği umarım arttırmışlardır.
Ben 12 Pro'dan razıyım vallahi. Yakın bir zamanda artık sapıtan ekranını ve pilini değiştirip yola devam etmeyi düşünüyorum. AI umurumda bile değil zaten.