iPhone 16 Pro cihazın iOS 26.1 pil performansı nasıldır?

CanPatrioTic

Yetkin
Yer
Ankara
Merhabalar, iPhone 16 Pro kullanıyorum ve güncellemeyi dün akşam yaptım. Bugün denemek amacıyla Apple Intelligence'ı biraz kullandım. Telefonun bugün şarjı biraz hızlı bitti gibi hissettim. Telefon güncellemeden sonra kendini optimize ediyor mu? Yoksa bu ilk telefonu alıp kullanmaya başladıktan sonra gerçekleşen bir eylem mi? Şu anda batarya %99 sağlık, 210 devirde. İlk kullanım Mart 2025.

Güncellemeler sonrasında bazı iPhone modelleri, yeni sistem yazılımını optimize etmek için belirli bir süre zarfında daha fazla pil tüketebilir. Bu süreç, cihazınızın yeni yazılıma uyum sağlaması ve sistemin stabil hale gelmesi için birkaç saatten birkaç güne kadar sürebilir.

Genel Bakış:​

• Güncelleme sonrası optimize süreci normaldir.
  • Pil sağlığınız %99 olduğu için iyi bir durumda gözüküyor.
  • Pil tüketimi ilk başta biraz daha fazla olabilir.

Öneriler:​

1. Bekleyin: Cihazın optimizasyon sürecinin bitmesini bekleyin. Bu genellikle 1-3 gün sürer.
2. Uygulama Kullanımını İzleyin: Özellikle pil tüketen uygulamaları takip edin. Örneğin, Instagram ve YouTube gibi uygulamalar yüksek pil tüketebilir.
3. Arka Plan Uygulama Yenileme: Ayarlar > Genel > Arka Plan Uygulama Yenileme kısmından bunu kapatmayı düşünebilirsiniz.
4. Ekran Parlaklığı: Ekran parlaklığını otomatik yapın veya manuel olarak düşürün.
5. Hızlı Şarj: Cihazınızı mümkünse hızlı şarj edebilirseniz hızlı bir çözüm olabilir.

Bu adımlarla pil sağlığınızı koruyabilir ve optimizasyon sürecinden geçtikten sonra performansınızı gözlemleyebilirsiniz. Eğer şarj sorunları devam ederse, daha detaylı bir inceleme gerekebilir.

Önerir misiniz? 16 Pro var, geçmekte kararsızım.
Merhaba, birkaç gün şarjım oldukça hızlı bitiyordu fakat şu anda düzeldi diyebilirim. Ben geçmenizi öneririm birkaç gün hızlı gidecek şarjınız ondan sonra düzeliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…