iPhone 16e pil sagligi % kac iken degistirilmeli ve dusus hizi normal mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Vemoxis
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 208
  • Etiketler Etiketler
    iphone pil

Vemoxis

Uzman
Haziran ayinda iPhone 16e aldim ve ocak ayina kadar yani yaklasik 6 ay %100 saglikta kullandim. Ocak ayinda %99 dusunce cok dert etmedim zaten 6 ay gibi uzun bir sure %100 de kullandim diye ama su an 14 subat ve %97 dustu. 2 aydan kisa bir surede %3 dusmesi biraz endiselendirdi. %99 dustukten sonra hizlaniyormus sanirim dusme hizi ama ne kadar dogru bilmiyorum. % kaca dustugunde degistirmemi onerirsiniz? %80 diye gordum genel olarak ama emin degilim. Ve su an ki dusus hizi normal mi?

80'den sonra servis uyarısı verecektir zaten. Siz normal telefon şarj isteyince takın 100'e kadar şarj olsun çıkartın. Gerektiğinde şarjda bak. Batarya değişimi vs çok pahalı değil. Elinde sonunda değişecek zaten en fazla 1 yıl oynar (onun için çok kötü kullanman lazım)
Düşüşü normal neredeyse her iPhone kullanıcısında batarya sağlığının bir anda %3-4 düştüğünü gördüm.

Hizlanma diye bir sey yok. iPhone'de pil sagligi kismi her an yuzde 100 dogrulukta calismiyor. Yani 6-8 ay arasi pil sagliginda hic azalma olmayip sonrasinda birkac hafta icerisinde yuzde 2-3 dusebilir. Bu anormal bir durum degil tam tersi pil esas saglini gosteriyor demek. Yani aslinda senin telefonunda o 6 ay suresince de pil sagligi dusuyordu ama cihaz yansitmiyordu.

Ani düşmeler veya çok uzun süre aynı seviyede kalmalar normal sayılır, bir hata gibi düşünün. iPhone 11'imin pil sağlığı 1 yıldan uzun bir süre %100'de kaldı, sonrasında çok yavaş azaldı. En son %83'te 1000 devire ulaştım ve %83'ten %82'ye düşmesi toplam 60-70 devir sürdü. 3 ay gibi kısa bir sürede de %76'ya düştü. Kısaca, 2022'de alınmış cihazım 2026 itibari ile anca %76 pil sağlığına düştü.

Apple, iPhone 15 ve sonraki modeller için uygun şartlar altında 1000 tam şarj sonrası %80 kapasite korunmasını garanti ediyor. Bu da demek oluyor ki iPhone'unuzun pil sağlığı 1000 devire ulaşmadan %80'in altına düşmez, düşerse de Apple ücretsiz pil değişimi yapabilir. Pek dert etmelik bir durum yok, tadını çıkarın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…